21. toukokuuta 2018

Ylös, ulos ja lenkille!

Arto Seppälä

Talvi on nyt parhaimmillaan ja valoisa aika pitenee päivä päivältä. Koko Suomessa on saatu nauttia vanhan ajan talvesta. Talvilajeja, muun muassa hiihtoa on voinut harrastaa koko eteläisessä Suomessa. Hiihtolomaviikot lähestyvät ja on toivottavaa, että nuoret käyttävät viikon lomansa rentoutumalla eritoten ulkoilmassa.

Kunnat ovat kiitettävästi panostaneet liikuntapaikkojen rakentamiseen ja ylläpitämiseen. Tämä on kansantalouden ja itse käyttäjien kannalta todella tärkeää terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämistä. Valitettavasti lasten ja nuorten liikuntapaikkojen kustannusrasitus perheille kasvaa kokoajan, vaikka TUL:kin on voimakkaasti vedonnut liikuntaväen toimijoiden kautta, että liikuntapaikat tulisi olla ilmaisia nuorille.

Urheilurintamalla ja eritoten jääkiekon piirissä tuntuu jälleen olevan uudet ongelmat viime viikkojen aikana. Koko syksyn oli esillä väkivaltainen käyttäytyminen kaukolossa ja siitä tuomiot on annettu pelaajille. Nyt on noussut kannabisjäämä kahden MM-pelaajan osalta otsikoihin.

Ensin asia myönnettiin johdon suulla, mutta myöhemminen kaikki kiistettiin ja todettiin julkisuuteen, että mustamaalataan jääkiekkoa ja mitään ei ole ollutkaan. Juttu jatkunee. Väkivalta ja piristeet sekä huumeet eivät kuulu missään nimessä urheiluun kuten ei myöskään muuhun elämään.

Suomen naishiihdossa on pitkästä aikaa tunkua varsinkin viestijoukkueeseen. MM-kisojen katsojien kiinnostus säilyy, kun saadaan myös miesten puolelle samanlaista menoa ja kilpailua aikaiseksi.

Joukkueen voiteluolosuhteista ei voi valittaa, kun viime viikolla hiihtäjät saivat käyttöönsä täysperävaunurekan. Hankkeelle kertyi kustannuksia 500 000 euroa.  Työturvallisuutta voitelijoille parannettiin hankkeella melkoisesti.

Nyt olemme samalla viivalla Ruotsin ja Norjan kanssa, koska heillä on ollut vastaava voitelurekka jo vuosia. On erinomaista, että yrityspuolelta on löytynyt hankkeelle tukijoita, koska pienessä maassa tarvitaan tukea jo pelkästään perusasioiden järjestämiseksi.

TUL täytti 26.tammikuuta 94 vuotta, mikä on urheilurintamalla merkittävä saavutus. Kiitos ja onnittelut TUL:n seuroille, jotka ovat hoitaneet yhteiskunnallista vastuuta ja velvollisuuta liikuttaa kansaa sadan vuoden ajan. Työ, joka jatkuu edelleen.

Kirjoittaja on TUL:n valtuuston puheenjohtaja

Katselukerrat (23784)/Kommentit (0)

Tunnisteet: Arto Seppälä

29. tammikuuta 2013/Kolumnit

Jätä kommentti

Nimi:
Sähköposti:
Kommentti:
Lisää kommentti

Get Aggregated RSS

 


Luetuimmat kolumnit