21. toukokuuta 2018

TUL:n nuorisovaliokunta starttasi innokkaana uuteen kauteen

Riku Ahola
Suomen Työväen Urheiluliiton hallituksen alkusyksynä vahvistama uusi nuorisovaliokunta starttasi kautensa ensimmäisellä kokouksellaan. Paikalla oli läsnä valiokunnan edustajia jokaiselta liiton neljältä toiminta-alueelta. Työn alkuvaiheessa tuntuu allekirjoittaneesta siltä, että laajan sekä maantieteellisesti kattavan edustajapohjan nimeäminen valiokuntaan oli toimiva päätös. Saamme näin aktiivisen sekä toimivan kontaktipinnan valiokunnan ja liiton jäsenseurojen välille ympäri Suomen.

Valiokunta asetti itselleen tärkeimmiksi tavoitteiksi nuorisokoulutuksen, leiritoiminnan sekä TUL Joy Games -ketjun kehittämisen. Etenkin Nuoret Päättäjät –koulutus ja kansainvälisten kontaktien rakentaminen nuorisotyön parissa nähtiin tärkeinä tulevina askelina. Koulutusta, leiritoimintaa ja TUL Joy Games -ketjua varten perustettiin omat työryhmänsä, jotka vastaavat asioiden konkreettisesta valmistelusta.

Tämän vuoden keskeisimmäksi painopistealueeksi nimettiin Nuoret Päättäjät -koulutus, jonka tarkoituksena on tukea ja kannustaa liiton seuroissa liikkuvia nuoria toimimaan yhteiskunnallisesti aktiivisina toimijoina sekä ottamaan vastuuta omien seurojensa rakentamisesta niin yhdistystoimijoina, kuin muiden ikäistensä ja nuorempien kollegojensa kannustajina.

Tärkeänä elementtinä Nuoret Päättäjät –koulutuksessa toimii kansainvälisyys ja valiokuntamme tavoitteena on tarjota mukaan lähteville nuorille mahdollisuus osallistua kansainvälisten kontaktien luomiseen ensi kesän Kansainvälisen Työväen Urheiluliitto CSIT:n Maailmankisoihin Riiassa.

Mielestäni juuri nuorisopuolella liitollamme on paljon tarjottavaa ulkomaalaisille kollegoille CSIT:ssä. TUL:n roolia kansainvälisen nuorisotoiminnan kehittäjänä on jo tunnusteltu ja liittomme edustajalle on annettu CSIT:ssä keskeinen rooli näiden asioiden eteenpäinviemiseksi. Mitä TUL:llä olisi tarjottavanaan kansainväliselle liikuntaväelle? Nuoret Päättäjät –koulutus voidaan rakentaa kansainväliseksi kokonaisuudeksi esimerkiksi CSIT:n Maailmankisojen yhteyteen, jossa yhteisillä tapaamisilla ja nuorten työryhmillä olisi mahdollisuus kohdata. Tätä haettiin jo pilottina Italian Lignanossa toissa kesänä.

Kisakeskus ja Konttainen toimisivat myös mahtavina kohteina pohdittaessa kansainvälisten nuorisoleirien järjestämistä Suomessa. Nuoriso-osaamisessa ja luontoliikunnassa Suomi ja TUL toimisivat erinomaisina isäntinä/emäntinä ja näin korostuisi liittomme merkitys kansainvälisillä areenoilla.

Olen aina sanonut, että yksikään rakenne ei uusiudu ilman nuorisoa ja nuoret ovat TUL:n voimavara. Nuorisovaliokunnan tärkeänä tehtävänä on kannustaa liiton seuroissa liikkuvia nuoria osallistumaan seuratoiminnan kehittämiseen. Meidän valiokuntamme tärkeänä tehtävänä on luoda puitteet tälle toiminnalle ja osallistaa nuoret yhteiskunnallisiksi seuratoimijoiksi.

Nimenomaan osallistaminen on tärkeätä, sillä me vanhempien ikäpolvien edustajat emme voi yksin määritellä sitä, mitä nuoret haluavat. Voimme kuitenkin asettaa yhdessä askelia yhteisten tavoitteiden löytämiseksi. Tämä työ on nyt valiokuntamme toimesta alkanut.

Kirjoittaja on TUL:n 1. varapuheenjohtaja ja liiton nuorisovaliokunnan puheenjohtaja

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

 

Katselukerrat (5756)/Kommentit (0)

Tunnisteet:

11. lokakuuta 2016/Kolumnit

Jätä kommentti

Nimi:
Sähköposti:
Kommentti:
Lisää kommentti

Get Aggregated RSS

 


Luetuimmat kolumnit