19. kesäkuuta 2018
Eila Roine veteraanien kulttuurikatselmuksen suojelijaksi

Eila Roine veteraanien kulttuurikatselmuksen suojelijaksi

Irja Appelroth

Näyttelijä, teatterineuvos Eila Roine on lupautunut TUL:n, EKL:n, Eläkeläisten, TNL:n ja STML:n yhteisesti järjestämän veteraanien kulttuurikatselmuksen suojelijaksi. Katselmus järjestetään Tampereella 11.-12.11. 2017.

- Lupaudun tähän tehtävään erittäin mielelläni. Olen innostunut ja erittäin iloinen, että eläkeikäisille järjestetään tällaista toimintaa, onhan kulttuurin harrastaminen iäkkäiden terveyden kannalta erittäin suositeltavaa. On hienoa, että eläkeläiset töräyttää! Tulen myös mahdollisuuksieni mukaan seuraamaan katselmusta. Se näyttääkin varsin monipuoliselta ja mielenkiintoiselta, sanoi Eila Roine kun TUL:n Tampereen piirin toiminnanjohtaja Jukka Nieminen ja katselmuksen järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Irja Appelroth kävivät pyytämässä häntä suojelijan tehtävään.

Joka toinen vuosi marraskuussa järjestettävä tapahtuma on nyt järjestyksessä neljäs. Aiemmat ovat olleet Seinäjoella, Porissa ja Oulussa. Katselmuksessa on tanssilajeista mukana tanssilliset ryhmät, kansantanssit, senioritanssit, kantritanssit, rivitanssit ja vanhat salonkitanssit. Musiikki jakaantuu yksinlauluun, lauluryhmiin, lauluyhtyeisiin, kuoroihin, karaokeen, soitinsolisteihin, soitinyhtyeisiin ja orkestereihin. Lajivalikoimaa täydentää vielä lausunta joko yksin tai ryhmässä sekä ohjelmakokonaisuudet ja pienoisnäytelmät. Osallistujia odotetaan kaikkien järjestäjätahojen esiintyjistä yhteensä 1000.

Tampere on keskeiseltä sijainniltaan hyvä paikka järjestää tällainen katselmus, eivätkä tapahtumapaikatkaan sijaitse kovin etäällä toisistaan. Toimintaa on sekä Pyynikin palloiluhallissa että Puistotornissa, mm. sen legendaarisessa Konsussa esiintyvät musiikkilajeihin osallistuvat. Katselmuksen parhaat palat nähdään loppunäytöksessä, joka on sunnuntaina 12.11. Pyynikin palloiluhallissa.

Kirjoittaja on veteraanien kulttuurikatselmuksen järjestelytoimikunnan puheenjohtaja

Kuvat: Irja Appelroth

 

Katselukerrat (11194)/Kommentit (0)

8. helmikuuta 2017/Jutut

Jätä kommentti

Nimi:
Sähköposti:
Kommentti:
Lisää kommentti
 


TUL Uutisviesti

 

Luetuimmat jutut