25. toukokuuta 2018
Leikkauspöydältä Suomen mestariksi

Leikkauspöydältä Suomen mestariksi

Arto Kivimäki

Haukiputaan Heiton talviuintijoukkue saavutti menestystä talviuinnin Suomenmestaruuskilpailuissa, jotka järjestettiin tänä vuonna Savonlinnassa Tanhuvaarassa. Joukkue saavutti kolme kultaa! 

Lauantaina käytiin kovatasoiset yksilökilpailut, joissa kultaa voittivat Maarit Kestilä ja Aleksi Kanste. Aleksi paransi viimevuotisen hopeasijan kullaksi. Maaritin tarina on huima, kesällä tehty selkäleikkaus uhkasi urheilu-uraa. Maltillisen kuntoutuksen ja tiukan harjoituskauden (mm. spinning ja uinti) ansiosta terveys on palautunut ja kunto noususuunnassa. Ihmeparantumisen ansiosta viime vuoden 16. sija parani ykköseksi. Elokuussa Maaritin tavoitteena on triathlonin täysmatka Virossa. 

Sunnuntaina kisattiin 50 metrin rintauinnit ja viestit. 50 metriä jäävedessä on hyytävä suoritus. Sen selvittivät jääkarhun arvosanoin Harri Yrttiaho, Tiina Hautajärvi ja Aleksi Kanste. Aleksi voitti sarjansa saavuttaen toisen kultamitalinsa! Viesteissä oli Juniorit ja Masterssit 4 hengen joukkueilla, sijoitukset neljäs ja seitsemäs. 

Kiitokset hienosta urheilullisesta menestyksestä kuuluvat Heiton uimajaostolle. Erityiskiitokset Hannu Saikanmäelle kilpailutoiminnan tukemisesta sekä pitkäjänteisestä työstä uintivalmennuksessa. Kaikki Heittolaiset paransivat ennätyksiään, eniten tulostaan paransi Juha "Six-Pack" Pesonen, kuusi sekuntia yhdessä yössä.

Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi vuoden MM-kilpailuja. Onhan Heiton arvopohjan mukaista tukea erityisesti nuorten urheilijoiden kasvua kohti kansainvälistä menestystä. Kaupungilta joukkue toivoisikin avantouintipaikkaa Haukiputaalle, esimerkiksi Vanskuun. 

Katselukerrat (7189)/Kommentit (0)

16. helmikuuta 2017/Jutut

Jätä kommentti

Nimi:
Sähköposti:
Kommentti:
Lisää kommentti
 


TUL Uutisviesti