19. kesäkuuta 2018
Urheilun tasa-arvopalkinto Birgitta, Gitta, Kerviselle

Urheilun tasa-arvopalkinto Birgitta, Gitta, Kerviselle

Birgitta Kervinen vastaanotti Kansainvälisen olympiakomitean Women and Sport World Trophyn Lausannessa torstaina 9. marraskuuta. Maailmanlaajuinen palkinto jaetaan vuosittain henkilölle tai organisaatiolle, joka on poikkeuksellisella tavalla kehittänyt ja vahvistanut tyttöjen ja naisten osallistumista urheiluun. Palkintosumman, 50 000 Yhdysvaltain dollarin, Kervinen suunnittelee käyttävänsä naisten johtajuuden tukemiseen urheilussa koulutuksen ja mentoroinnin keinoin.

Leppävaaran Sisun kasvatti Birgitta Kervinen on tehnyt pitkän uran vapaaehtoistoimijana ja urheiluvaikuttajana seuratasolta aina kovimpaan kansainväliseen urheilupolitiikkaan. Hän on toiminut aloitteentekijänä Suomessa, kansainvälisissä urheilujärjestöissä, Euroopan komissiossa sekä Euroopan neuvostossa tasa-arvoa tukevien politiikkaohjelmien, verkostojen sekä naisten johtajuutta vahvistavien mentor-ohjelmien käynnistämiseksi jo neljällä vuosikymmenellä.

Suomessa Kervinen on toiminut Työväen Urheiluliiton TUL:n varapuheenjohtajana (1999-2006) sekä Suomen Liikunta ja Urheilu SLU:n hallituksen jäsenenä (1993-2004). Suomessa hänet on aiemmin palkittu muun muassa Pro Urheilu -mitalilla (2010), Vuoden urheiluvaikuttajana (Urheilugaala 2008), valtakunnallisella Piikkarit-tasa-arvopalkinnolla (2001) sekä Suomen liikuntakulttuurin kultainen ansioristillä (1996).

Kansainvälisesti Kervinen on toiminut eurooppalaisen urheilun kattojärjestön ENGSO:n (European Non-Governmental Sport Organisation) puheenjohtajana (2007-2015), kansainvälisen naisliikuntaverkoston IWG:n (International Working Group on Women and Sport) toisena puheenjohtajana (2006-2010) sekä kansalaisjärjestöjen edustajana Euroopan neuvoston urheilukomiteassa (2003-2015).

- Tämä on valtava tunnustus suomalaiselle urheiluelämälle. On myös henkilökohtaisesti suuri kunnia, että TUL-taustaisen naisen työ nähdään maailmanlaajuisesti tärkeänä kansainvälisessä olympialiikkeessä. Liikunnan ja urheilun omistajuus on aina kansalaisissa; näin on ollut yli sadan vuoden ajan, Birgitta Kervinen sanoo.

Katselukerrat (6316)/Kommentit (0)

10. marraskuuta 2017/Jutut

Jätä kommentti

Nimi:
Sähköposti:
Kommentti:
Lisää kommentti
 


TUL Uutisviesti