25. toukokuuta 2018
Askelkisa tarjoaa mahdollisuuden päivittäisen liikuntamäärän tarkkailuun

Askelkisa tarjoaa mahdollisuuden päivittäisen liikuntamäärän tarkkailuun

Kuka tai ketkä keräävät eniten askelia 1.9.-15.9.? Ilmoittaudu mukaan askelkisaan joko yksin tai joukkueena. Askelia on helppo kerätä työmatkoilla tai harrastuksissa. Kävelyyn ei vaadita varusteita, välineitä tai kursseja – hyvä kenkäpari riittää. Lue entisen huippukävelijä, TUL:n liikuntapäällikkö Antti Kempaksen vinkit arkiliikunnan ja askelten määrän lisäämiseen.

Kävely on helppo liikuntamuoto. Sitä on mahdollista harrastaa missä ja milloin vain. TUL:n vuosittain järjestämän askelkisan tarkoituksena on saada ihmiset kiinnittämään huomiota pieniin arjen valintoihin, joilla on merkitystä terveyden ja hyvinvoinnin kannalta.

Askelkisan idea on yksinkertainen: kerää askelia työmatkoilla, kauppareissulla tai vaikka harrastuksissa. Laske askelten määrä askelmittarin, puhelinsovelluksen, aktiivisuusrannekkeen tai oman arvion perusteella.

̶  Osallistumalla askelkisaan sinulla on oiva mahdollisuus seurata omien askeliesi määrää. Toimistotyötä tekevä voi yllättyä askelmäärän vähyydestä. Toisaalta seisomatyötä tekevä ja työssään paljon kävelevä voi kerätä huimia askelmääriä tiedostamattaan, Antti Kempas kertoo.

Kempaksen mukaan jo puolen tunnin päivittäinen kävelylenkki pitää yllä terveyttä, ja aloittelevalla liikkujalla myös parantaa kuntoa. Säännöllinen kävely tehostaa aivojen veronkiertoa, pitää verenpaineen tasaisena, pudottaa painoa ja poistaa stressiä.

Suositeltava päivittäinen askelmäärä on 10 000 askelta. Se vastaa noin 7,5 kilometrin matkaa askelpituudesta riippuen. Askelten kerryttämiseen entisellä kilpakävelijällä on monia, jokaisen arkeen sopivia vinkkejä:

̶  Käytä portaita hissin sijaan. Hyppää pois bussista muutama pysäkki ennen määränpäätä. Hoida työpalaverit kävelykokouksina. Tapaa töiden jälkeen ystäviä lenkkipolulla ja muuta askellus tehokävelyksi sauvojen avulla. Näillä vinkeillä pärjää hyvin myös askelkisassa, kaksissa olympialaisissa Suomea edustanut Kempas toteaa.

TUL palkitsee eniten askelia keränneet yhteistyökumppaniensa tarjoamilla tuotepalkinnoilla. Vuonna 2016 kisaan osallistui lähes 400 askeltajaa.

Askelkisaan voi ilmoittautua täältä. Jaa sosiaalisessa mediassa oma tapasi liikkua tunnisteella #askelkisa.

Niina Myllys

 

Katselukerrat (6937)/Kommentit (0)

28. elokuuta 2017/Jutut

Jätä kommentti

Nimi:
Sähköposti:
Kommentti:
Lisää kommentti
 


TUL Uutisviesti