21. kesäkuuta 2018
TUL:n Lapin parhaiksi urheilijoiksi Vuohijoki ja Brännkärr

TUL:n Lapin parhaiksi urheilijoiksi Vuohijoki ja Brännkärr

TUL:n Lapin piirikokous järjestettiin lauantaina 28.4.2018. Piirikokouksen kulttuuripuolen alkuannista vastasivat piirin uusin jäsenseura Sudaruska, joka viihdytti kokousväkeä useilla upeilla venäläisillä lauluilla. Kokousväkeä nauratti omilla urheilurunoilla TUL:n helmimerkin omaava, entinen liiton varapuheenjohtaja Osmo Hekkala.

Tervehdyksen kokoukselle toivat Kemin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Teija Jestilä, Kainuun puheenjohtaja Tuija Kyllönen ja Oulun puheenjohtaja Leena Immonen tervehtivät piiriä kukkien kera, onnitellen uudesta järjestötilasta. TUL:n pääsihteeri Risto Korpela alusti kokousväelle tulevaa vuoden 2019 juhlavuodesta kutsuen kaikki TUL:n Kainuun, Lapin ja Oulun piirien toiminnassa mukana olevat yhteistyökumppaneineen mukaan runsain joukoin.

Parhaana urheilijana palkittiin Roveniemen Reippaan Anni Vuohijoki ja vuoden nuorena urheilijana Kemin Työväen Uimareiden Ronny Brännkärr, molemmille ojennettiin stipendit. Muita huomioituja olivat: Vuoden seura Taekwon-Do Tornio, Vuoden toimija Milla Pietilä nuorisojaosto ja Kansan Tahdon mitaliurheilija Jani Kiiskilä Veitsiluodon Kisaveikot.

Piirin toiminnanjohtaja Mauri Blomsterille luovutettiin Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun hyväksi tehdystä työstä Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristi.

TUL-100 juhlavuotta vietetään vuonna 2019 ympäri Suomea

Tapahtumatäyteinen juhlavuosi huipentuu 15.6.2019 Helsingin jäähallissa järjestettävään pääjuhlaan. TUL:n Lapin piiri on luonnollisesti mukana valmistautumassa juhlavuoteen.

TUL 100 -juhlavuosi ei ole itseisarvoinen kertajuhla. Juhlavuosi on muistutus siitä työstä, jota Työväen Urheiluliitto on tehnyt perustamisestaan lähtien liikuntakulttuurin ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Näiden kuluneiden sadan vuoden aikana liikunta- ja urheilujärjestökentässä on tapahtunut monenlaisia muutoksia; järjestöjä on syntynyt ja synnytetty, liittoja on ollut ja mennyt, mutta TUL on kestänyt jo sadan vuoden ajan. Ensisijaisesti se kertoo TUL:n merkityksestä, tarpeellisuudesta ja oikeutuksesta.

TUL:n satavuotisjuhlavuotta vietetään koko maassa. Koko Suomen kattava TUL:n piirien, seurojen ja toimijoiden kenttä järjestää valtakunnallisia, alueellisia ja paikallisia tapahtumia, juhlia ja kilpailuja. Muotoina ovat jo ennestään tutut tapahtumat, mutta mukaan saadaan myös uudenlaisia virikkeitä. Yhteistyössä kumppaneiden sekä liikkuvien kansalaisten kanssa TUL tarjoaa juhlavuonnaan komean voimannäytteen ja muistutuksen tarpeellisuudestaan.

Suomen Työväen Urheiluliiton arvo tulee jäsenistä ja seuroista, yhteistyöstä paikallisesti, alueellisesti ja valtakunnallisesti.

Osana Suomen Työväen Urheiluliittoa TUL:n Lapin piiri on ollut myös osa kansainvälistä työväen urheiluliikettä. Piirimme erityisominaisuus on sen rajoittuminen välittömästi kolmeen naapurimaahan, ja siksi koko historiansa ajan piiri ja sen seurat ovat olleet tiiviissä kansakäymisessä naapurimaiden kanssa.

Myös jatkossa TUL:n Lapin piiri ja sen seurat ylläpitävät kanssakäymistä rajojen ulkopuolelle sekä Barents Urheilun että kansainvälisen työläisurheiluliiton CSIT:n kautta. Kansainvälisyyttä on myös piirin ja sen seurojen tekemä työ maahanmuuttajien urheilun ja liikunnan edistämiseksi.

TUL:n Lapin piirin piirikokous toivoo TUL:n pohjoisten seurojen ryhtyvän reippaasti työhön juhlavuoteen valmistautumiseksi ja ottavan rohkeita tavoitteita liikkuvien suomalaisten tavoittamiseksi juhlavuoden sloganin ”liikkeellä yhdessä” -hengessä.

Teksti ja kuvat: Mauri Blomster
Kirjoittaja on TUL Lapin piirin toiminnanjohtaja

Katselukerrat (1200)/Kommentit (0)

Tunnisteet:

2. toukokuuta 2018/Jutut

Jätä kommentti

Nimi:
Sähköposti:
Kommentti:
Lisää kommentti
 


TUL Uutisviesti