19. kesäkuuta 2018
Unelma paremmasta johdattelee kohti TUL:n 100-vuotisjuhlavuotta

Unelma paremmasta johdattelee kohti TUL:n 100-vuotisjuhlavuotta

Eri sukupolvien näkemykset, kokemukset ja tarinat yhdistyvät 8.9. syyskuuta Kisakeskuksessa järjestettävässä Unelma paremmasta -seminaarissa. Seminaari on lähtölaukaus kohti vuotta 2019, jolloin vietetään TUL:n 100-vuotisjuhlaa, ja osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. 

 ̶  Koemme, että TUL ansaitsee oman Suomi 100-tapahtuman tekemänsä yhteiskunnallisen-  ja liikuntakasvatustyön vuoksi. Oma ikäpolveni on saanut liikunta- ja urheilutoiminnalta paljon. TUL ja oma seura on toiminut kasvattajana. Nyt haluamme siirtää kokemukset nuorille. Sukupolvien välisen dialogin avulla pyrimme vahvistamaan TUL:n liikuntapoliittista vaikuttamista tasa-arvon edistäjänä suomalaisessa yhteiskunnassa. Toivottavasti syntyy tiekartta uuteen. Meidän tehtävä on edelleen mahdollistaa kaikille liikkumisen ja osallistumisen ilo, TUL:n seminaarityöryhmän puuhanainen Birgitta ”Gitta” Kervinen kertoo. 

Pääpuhujien, presidentti Tarja Halosen, ministeri Matti Ahteen, kansanedustaja Paavo Arhinmäen sekä Opetus- ja kulttuuriministeriön pääjohtajan Esko Rannon lisäksi kuullaan TUL:n nuorten päättäjien kommenttipuheenvuorot. 

Nuoret päättäjät on TUL:n seuroista koottu nuorten ryhmä, jolla on halu kehittää itseään niin seura- kuin yhteiskunnallisina toimijoina. Näistä nuorista neljä on mukana haastamassa seminaarin puhujia: Valtteri Jääskeläinen (21), Miika Parkkari (23), Niklas Virmanen (22) ja Kristiina Kettula (18).

 ̶  Pääpuhujiksi pyysimme tunnettuja suomalaisia, joiden elämässä liikunnalla ja urheilulla on ollut tärkeä rooli kasvettaessa lapsesta yhteiskunnalliseksi vaikuttajaksi, Kervinen sanoo.

TUL:n seuroissa kasvetaan yhteisöllisyyteen

 

Seminaari alkaa 8.9. muistelojen illalla, jonka aikana Kisiksen kävijät jakavat omia tarinoitaan vuosien varrelta. Mukaan muistelemaan on tulossa entisiä huippu-urheilijoita sekä kuntoliikkujia, valmentajia, kouluttajia sekä päättäjiä.

 ̶  TUL on kasvattanut hienon määrän urheiluhuippuja. Muisteloihin osallistuu olympiakävijöitä, kuten Reima Salonen ja Maarit Sihvonen. On hienoa, että he jakavat kokemuksiaan.

Lähes 100 vuotisen historiansa aikana TUL:n seurat ovat toimineet alueensa kasvu- ja hyvinvointikeskuksina. Nuorten unelmien ja näkemysten huomioiminen liittyy Kervisen mukaan TULn toiminnan elävöittämiseen ja liikuntapoliittiseen vaikuttavuuden vahvistamiseen. Nuoret ovat tulevaisuuden tekijöitä, ja siksi he ovat tärkeitä.

 ̶  Toivon, että kokemukset siirtyvät eteenpäin, ja että nuoret näkevät urheiluseuratoiminnan vaikuttamisen mahdollisuudet. Satavuotias Suomi uudistuu aktiivisten ihmisten ja kansalaisjärjestöjen avulla. Siihen työhön tarvitaan TULoa ja sen seuroja, Gitta Kervinen summaa.

Tarkempi ohjelma ja seminaari-ilmoittautumiset  ̶  tule mukaan!

Niina Myllys
Kirjoittaja on TUL:n tiedottaja

 

Katselukerrat (8359)/Kommentit (0)

17. elokuuta 2017/Jutut

Jätä kommentti

Nimi:
Sähköposti:
Kommentti:
Lisää kommentti
 


TUL Uutisviesti