25. toukokuuta 2018
Toejoen Veikot TUL Cup:n mestariksi

Toejoen Veikot TUL Cup:n mestariksi

TUL:n jalkapallocupin voittoa Toejoen kentällä tavoittelivat kakkoseen noususta pelaavat Toejoen Veikot, TOVE, ja Atlantis FC. TOVE eteni loppuotteluun voittamalla Lapuan Ponnistuksen ja Warkaus JK:n, kun taas Atlantis FC kaatoi Halkian Alun ja TPV:n Tampereelta. Ottelua edeltävillä hetkillä oli aistittavissa selkeää cup-huumaa, sillä Toejoen kentälle virtasi solkenaan pientä vihreää peluria ja katsomon penkit notkuivat väenpaljoudesta; juniorit olivat tulleet katsomaan idolejaan. Eikä Atlantis FC jättänyt kansainvälisyydessään ketään kylmäksi. Ilmassa oli selkeästi futiskiimaa.

Ottelu alkoi Atlantiksen Obi Matzgerin ja Konan Kouakoun pyörittäessä punapaitojen peliä hienosti keskialueella. Kotijoukkueen keskikenttämiehet saivatkin olla koko ajan varuillaan, sillä niin väkivahvalta tämä kaksikko vaikutti heti ottelun alkuhetkiltä. Peli aaltoili vauhdikkaasti molempiin päihin, mutta maalivahdit Janne Järnstedt kotijoukkueen ja Maxime Foundop Atlantiksen maalissa pelasivat erinomaista torjuntapeliä.

Ensimmäinen kotijoukkueen maalipaikka siunaantui vartin pelin jälkeen Tero Laiholle, joka pääsi Foundapin kanssa nokikkain, mutta tämä otti kiinni niin varsinaisen yrityksen kuin paluupallonkin. Viisi minuuttia tästä oli Atlantiksella loistopaikka, mutta laukaus meni tolppaan. Tilanne liputettiin lopulta paitsioksi, joten kotijoukkue pääsi säikähdyksellä.

Ottelun 22 minuutilla oli kotijoukkueen Tuomas Kallioisella tuhannen taalan paikka kulmasta, mutta vierailijoiden puolustus pelasti maaliviivalta. Puolen tunnin kohdalla oli kotijoukkueen maalivahdin aika esittää paraatitorjunta kulmatilanteessa, kun Anders Luga laukoi kulmasta. Atlantis haki maalia, mutta viimeistelyssä oli toivomisen varaa; kotijoukkueen alakerta ja erityisesti maalivahti Janne Järnstedt oli ohittamaton. Jakson lopulla kotijoukkuekin pääsi yrittämään kahdesti, mutta muuri Atlantiksen päässä oli valtava 

Toinen jakso alkoi paljon varovaisemmissa tunnelmissa. Odotettavissa oli Atlantiksen voittomaalin haku, mutta toisin kävi. Matias Koskinen vapautti kotijoukkueen ja heidän kannattajansa piinasta laukoen 1-0 lukemat. Heti perään kotijoukkueen maalivahti torjui kahdesti Sergion ja Konan Kouakoun upeat maalipaikat. Vartti ennen loppua syntyivät 2-0 lukemat pienoisen onnenkantamoisen myötä. Kotijoukkueen laukaus osui tolppaan ja perään syöksynyt maalivahti Fondap rähmi pallon omaan maaliin. Loppunumerot 3-0 syntyivät Tero Laihon läpiajon päätteeksi.

Atlantis haki vielä kavennusta viimeisen kympin aikana, mutta joukkueelta puuttui puhti. Peli oli erittäin hyvä ja vauhdikas. Ottelussa taklattiin kovaa ja nähtiin upeita henkilökohtaisia suorituksia. Hienoa jalkapalloviihdettä, todellista TUL cup:n huumaa.

Jarkko Tenkula
Kirjoittaja on TUL:n jalkapallon lajipäällikkö.

 

 

Katselukerrat (3840)/Kommentit (0)

Tunnisteet:

7. elokuuta 2017/Jutut

Jätä kommentti

Nimi:
Sähköposti:
Kommentti:
Lisää kommentti
 


TUL Uutisviesti