19. kesäkuuta 2018
Lentopallovaikuttaja Niilo "Nikke" Stenius 85 vuotta

Lentopallovaikuttaja Niilo "Nikke" Stenius 85 vuotta

Niilo ”Nikke” Stenius on Oulun Kakaravaaran poikia. Ensimmäinen kosketus lentopalloon tuli  kaupungissa lastenpuiston kentällä, jossa palokuntalaiset harjoittelivat. Koltiaisten kesken peliä pelattiin pyykkinarun yli. Nuorena  poikana  Nikke muutti  äitinsä kanssa Kastelliin ja Oulunsuun Heittoon. 

Nikke on pelannut monella tasolla  kotimaan sarjoissa. Valmentajana ja kouluttajana hän on ollut kehittämässä  suomalaista  lentopalloa vuosikymmenten ajan.

TUL:n Oulun piirin lentopallon voimamies teki piirikouluttajan hommia yli 30 vuotta toimien  myös lentopallojaoston puheenjohtajana. TUL:n lentopallojaostossa hän toimi vuosina 1971-1991.

Liittojoukkueen johtajana Nikke teki ottelumatkoja ulkomaille. Vuonna 1977 Nikke toimi Oulussa pelatuissa  lentopallon EM-kisoissa teknillisen toimikunnan puheenjohtajana.

Oulunsuu Heittoon Nikke liittyi 1947. Hän toimi  muun muassa seuran puheenjohtajana 1970-luvulla. Oulun Tarmo ja Oulun Työväen Palloilijat ovat olleet miehen  seuroja. Tarmossa hän pelasi  kori -ja pesäpalloa ja oli myös seuran johtokunnan jäsen 50-luvulla. TUL:n  lentopallomestaruudet hän oli voittamassa vuosina 1971-1972.

Eläkkeelle Nikke jäi kaupungin rakennusmestarin tehtävistä.

Niken ja elämänkumppani Eila Köykän 165-vuotisjuhlaa vietettiin sukulaisten  ja ystävien kesken. Talo oli tupaten täynnä näitä kahta elämänmyönteistä ihmistä juhlimassa. Tunnelma oli sydämellisen lämmin.

Onnittelunsa lähettivät muun muassa Työväen Urheiluliitto, Suomen Lentopalloliitto, Oulun kaupunki, Barentsin Urheilu, Niken joukkuekaveri ministeri Matti Ahde, Hämeenlinnan kaupunginjohtaja, maajoukkueen ex-passari Timo Kenakkala  ja monet lentopalloseurat.

Oulun Tarmon terveiset tuonut tanssiryhmä Pohjan Akat esitti kauniin Tanssiin kutsun. Juhlaväki vastasi kutsuun. Jukka Hongan orkesterin tahdissa Eila vei Niken muistojen tanssiin.

Teksti: Osmo Hekkala
Kuvat: Emmi Halmela 

Katselukerrat (4257)/Kommentit (0)

13. lokakuuta 2017/Jutut

Jätä kommentti

Nimi:
Sähköposti:
Kommentti:
Lisää kommentti
 


TUL Uutisviesti