25. toukokuuta 2018
 Mikkelin Kuntoilijat on vireä viisikymppinen

Mikkelin Kuntoilijat on vireä viisikymppinen

Perustamiskokouksen pöytäkirjaan kirjattiin, että yhdistys on mikkeliläinen kuntoliikuntaseura. Tehtävänä on ohjata ”kaupunkilaisia terveempiin elämäntapoihin ja tottumuksiin, helpottaa yksipuolisen työn aiheuttamia haittoja sekä kohottaa mielenterveyttä.” Perustamiskokouksessa seura päätti liittyä Työväen Urheiluseurojen Keskusliiton TUK:n jäsenseuraksi. 

Kuntoilijat liittyi TUL:n ja TUK:n yhdentymisen myötä 70-luvun loppupuolella ensimmäisten seurojen joukossa TUL:n Savon piirin ja Työväen Urheiluliiton jäsenseuraksi. Yhdentymisen aikoina seuran näkyvintä toimintaa oli pilkkihiihto, josta seuralle tuli runsaasti SM-mitaleita. Tämän päivän seuratoiminnassa mukana on kuntosalitoimintaa, retkiä, lentopalloa ja salibandya.

Mikkelin Kuntoilijat ry:n 50-vuotisjuhlallisudet järjestettiin lähinnä perhepiirissä Mikkelin Mäntyniemessä perustamispäivänä 22.8.2017. Lämminhenkisessä tilaisuudessa seuran punavalkoisen TUL:n logolla varustetun komean pöytäviirin vastaanottajina oli useita seuratoimijoita ja muutama yhteistyökumppani.

Vuosipäivätilaisuudessa TUL:n Savon piirin pronssisen ansiomerkin niiasi Marja Kurki ja hopeisen Raija Hartikainen. Piirin hopeaa pokkasivat myös Markku Tietäväinen ja Pauli Rasa.

TUL:n seuratyön ansiomerkin saajia olivat Sisko Rossi, Olavi Rautiainen, Reijo Väisänen ja Kuntoilijoiden pitkäaikaisin puheenjohtaja Antti Lehkonen.

Tilaisuudessa uudistushaluiselle, toimintojaan luottavaisin mielin tulevaisuuteen suuntaavalle seuralle luovutettiin TUL Järvi-Suomi ry:n pöytäviiri ja Savon piirin toimesta vuoden 2017 osalta vapautus jäsenmaksusta.

Hannu Kiminkinen
Kirjoittaja on TUL Järvi-Suomi ry:n puheenjohtajana.

 

Katselukerrat (4864)/Kommentit (0)

31. elokuuta 2017/Jutut

Jätä kommentti

Nimi:
Sähköposti:
Kommentti:
Lisää kommentti
 


TUL Uutisviesti