22. toukokuuta 2018
TUL:n joukkuevoimistelun avoimet mestaruudet ratkottiin Haukiputaalla.

TUL:n joukkuevoimistelun avoimet mestaruudet ratkottiin Haukiputaalla.

TUL:n joukkuevoimistelun avoimet mestaruudet ratkottiin liikuntakeskus Jatulissa Haukiputaalla 6.-7.5.2017. Mukana oli 58 joukkuetta 15 seurasta. Järjestävänä seurana toimi 80-vuotisjuhlavuottaan viettävä Kellon Työväen Urheilijat. 

Lauantaina voimistelijat pääsivät esiintymään täydelle katsomolle. Kaikki taitosarjan ja 8-10-vuotiaiden sarjan osallistujat palkittiin heti suorituksen jälkeen. Sen lisäksi Oulun Naisvoimistelijoiden Delia09 palkittiin kunniamaininnalla. 10-12-vuotiaiden sarjassa parhaan suorituksen teki Kotkan Kirin Mimosa sijoittuen upeasti kategoriaan 1 pistein 16.800. Kakkossijan jakoivat neljä joukkuetta, jotka kaikki sijoittuivat kolmoskategoriaan: Tampereen Työväen Naisvoimistelijoiden Aida, Haukiputaan Heiton Solina X, Elisen Team Ring ja Oulun Naisvoimistelijoiden Vivella. 10-12-vuotiaiden sarjan parhaan ohjelman palkinto jaettiin Kotkan Kirin Mimosan koreografille Jenna Seppälälle. Tuomarit kehuivat ohjelmaa kauniiksi ja virtaavaksi. 

12-14-vuotiaiden kilpasarjan kultaa vei Oulun Naisvoimistelijoiden Titania pistein 15.767. Toiseksi sijoittui Kotkan Kirin Mirasos ja Kellon TU:n Jasmiinit Elea pronssille. Oulun Naisvoimistelijoiden joukkueet Titanium ja Vanileum nappasivat 12-14-vuotiaiden harrastesarjan ykkös- ja kakkossijat ja kolmanneksi sijoittui Elisen Illusion Glow. 12-14-vuotiaiden sarjan parhaan ohjelman palkinto meni Kotkan Kirin Mirasokselle. Joukkueen koreografit Ninni Ylönen ja Viivi Ylönen palkittiin ohjelmasta, joka tuomareiden mielestä toimi hyvin monella voimistelijalla ja jossa oli huomioitu hienosti tyttöjen taitotaso.

14-16-vuotiaat kilpailivat SM-, kilpa- ja harrastesarjoissa. SM-sarjan ykkössijan nappasi Jyväskylän Naisvoimistelijoiden Lumo yhteispistein 31.599. Haukiputaan Heiton Doria Kilpa voitti 14-16v kilpasarjan pistein 32.150. Oulun Naisvoimistelijoiden Valeria vei hopeaa ja Kotkan Kirin Fantasos pronssia. 16-20-vuotiaiden kilpasarjassa Kellon TU:n Pionit nappasivat hopeaa pisteillä 32.233 Jyväskylän Naisvoimistelijoiden Violan viedessä kultaa pistein 35.166. Pronssia puolestaan sai Kotkan Kirin Kiri Kilpa Team.

Yli 14-vuotiaiden sarjan parhaan ohjelman palkinto ojennettiin Kellon Työväen Urheilijoiden Erja Ukkolalle ja Minttu-Maari Pataselle heidän Pioneille tekemästään ohjelmasta. Tuomarit pitivät ohjelmaa malliesimerkkinä nykyaikaisesta joukkuevoimisteluohjelmasta, joka on iloinen, sporttinen ja virtaava kokonaisuus.

TUL:n Voimistelu- ja tanssijaoston sihteeri Aira Ikonen ojensi nimeään kantavan Vuoden joukkue -kiertopalkinnon Kotkan Kirin Fantasokselle. Sen lisäksi Kellon TU:n voimistelujaosto palkittiin TUL:n Voimistelu- ja tanssijaoston Vuoden seura 2016 -palkinnolla, joka jaetaan vuosittain TUL:n joukkuevoimistelu- ja ryhmätanssikilpailuissa parhaiten menestyneelle seuralle.

Kaikenkaikkiaan kilpailut olivat menestys ja kisajärjestelyt saivat kiitosta osallistujilta. Osanottajamäärä jäi lopulta odotettua pienemmäksi, mutta Kellon TU:ssa ymmärretään pitkien välimatkojen aiheuttamat haasteet. Matkustavathan seuran joukkueet kauden aikana useamman reissun Etelä-Suomeen kilpailuihin. Kilpailuiden johtaja ja Kellon TU:n voimistelujaoston puheenjohtaja Pirkko Koski-Virtala oli kuitenkin tyytyväinen. ”Kisoja on ollut järjestämässä satapäinen joukko talkoolaisia. Näin ison tapahtuman järjestäminen on iso ponnistus pienelle seuralle, mutta kaikki sujui jälleen kerran hienosti. Suuri kiitos kuuluu voimistelijoiden perheille, jotka ovat aktiivisesti osallistuneet järjestelyihin!” 

Kellon Työväen Urheilijat ry on vuonna 1937 perustettu yleisseura, jossa toimivat ikämies-, jalkapallo-, lentopallo- ja voimistelujaostot. 80-vuotisjuhlien lisäksi seurassa juhlistetaan voimistelujaoston 40-vuotista taivalta. Voimistelujaosto on kasvanut seuran suurimmaksi jaostoksi ja tällä hetkellä aktiivisia jäseniä on yli 200. Joukkuevoimistelu ja tanssillinen voimistelu ovat Kellon TU:n voimistelujaoston päälajit, mutta joukkueet osallistuvat aktiivisesti myös TUL:n ryhmätanssikilpailuihin. Nuorimmat harrastajat ovat 3-vuotiaita ja seuraan on vastikään perustettu kaksi aikuisten voimistelujoukkuetta. TUL:n joukkuevoimistelun mestaruuskilpailuihin osallistui Kellon TU:sta yhdeksän joukkuetta.

Teksti: Satu Hämeenniemi
Kuvat: Jukka Hämeenniemi

Katselukerrat (5836)/Kommentit (0)

Tunnisteet:

22. toukokuuta 2017/Jutut

Jätä kommentti

Nimi:
Sähköposti:
Kommentti:
Lisää kommentti
 


TUL Uutisviesti