19. kesäkuuta 2018
Viisastenkivi vielä löytämättä

Viisastenkivi vielä löytämättä

Joukko valkoasuisia lapsia seuraa tarkkaan valmentajan ohjeita ja harjoittelee sitten perässä. Sivulla seuran puheenjohtaja seuraa innostuneiden lasten harjoittelua.

Ollaan Tornion kamppailu- ja kiipeilykeskuksessa, vanhaan teollisuuskiinteistöön rakennetussa kolmen seuran kotisalissa.

Taekwon-Do Tornion puheenjohtajana seitsemän vuotta toiminut Tanja Kangasniemi on edelleen innostunut saamastaan luottamuksesta. Puheenjohtaja myös valmentaa, joten lajin parissa vietettävä aika on melkoisen suuri.

Kangasniemi sanoo tekevänsä mielellään töitä seuran ja sen jäsenten kehittymisen eteen.

- Ja onhan tässä tullut töitä tehtyäkin, vaikka yksin en tietysti olekaan. Kun aloitin puheenjohtajana, oli seurassa viisi harrastajaa. Nyt on ihan hyvä määrä eli tuollaiset 90 ihmistä, Kangasniemi sanoo.

Kangasniemen johdolla seurassa ryhdyttiin tekemään säännöllistä kehittämistyötä, jolle luotiin myös selvät tavoitteet. Juniorityöhön panostaminen on jo tuonut menestymistä, eikä valmentajapuolellakaan ole valittamista.

- Iso määrä A- ja B -juniorien mitaleita värivöiden kilpailuista kertoo valmennuksen laadusta ja hyvästä työstä. Meillä on ammattivalmentajan tutkinnon saanut 2. danin mustan vyön Henni Kristo, jonka ohella kaksi muutakin mustan vyön omistaa on valmentajina. Sinisen vyön nuoret ovat aloittaneet valmentajauransa, Kangasniemi sanoo.

Laji sopii aikuisillekin

Kangasniemen etsimä, mutta vielä löytymätön viisastenkivi tarkoittaa keinoja saada salille aikuisharrastajia.

Alle 12-vuotiaita on 60 ja yli 13-vuotiaita kolmisenkymmentä, joista suurin osa on alle 17-vuotiaita.

- Taekwon-do on hyvä kuntoilulaji, joten se sopii aikuisillekin, mutta jostain syystä aikuiset eivät ole olleet innostuneita lähtemään alkeiskursseille. Kun kurssille tulee jopa kolmekymmentä lasta ja nuorta, niin aikuisia on ollut kolmesta kahdeksaan, Kangasniemi sanoo.

Taekwon-do Tornion harjoitukset ovat omassa salissa kahden muun seuran kanssa.  Käytössä on kaksi tatamia, mikä mahdollistaa erilaisten ryhmien yhtäaikaisen harjoittelun.

- Ehdottoman hienoa, että meillä on oma sali. Tästä iso kiitos Tornion kaupungille ja sen liikuntatoimelle, jotka mahdollistivat salin rakentamisen vanhaan teollisuuskiinteistöön.  Nyt sali on kaiken aikaa meidän kolmen seuran käytössä, Kangasniemi sanoo.

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

 

Katselukerrat (26296)/Kommentit (0)

Tunnisteet:

21. helmikuuta 2013/Jutut

Jätä kommentti

Nimi:
Sähköposti:
Kommentti:
Lisää kommentti
 


TUL Uutisviesti