25. toukokuuta 2018
Hengenpelastusta, leikkejä ja lajikokeiluja LETE-leirillä Kemissä

Hengenpelastusta, leikkejä ja lajikokeiluja LETE-leirillä Kemissä

Perinteinen lasten- ja nuorten LETE-leiri järjestettiin heinäkuussa Kemin Ajoksessa. "LETE" on lyhenne liikunnasta, elämyksistä, tiedosta ja taidosta ja elämästä. Näitä kaikkia löytyi leiriltä tänäkin vuonna. Ohjelmassa oli pelejä, leikkejä, kisailuja, kädentaitoja ja lajikokeiluja. Leirille osallistuneet olivat iältään 7-14-vuotiaita.

Leirin järjesti TUL:n Lapin piirin nuorisotoimintaryhmä. Se koostuu iloisesta joukosta kemiläisiä ja rovaniemeläisiä nuoria, jotka ovat päätyneet toimintaan joko aikaisempien leirien tai kaverin kautta. Leirin teemana oli sankarit, joka näkyi muun muassa hengenpelastukseen liittyvässä toiminnassa ja tehtävissä.

Ensimmäisenä päivänä aloitettiin perinteiseen tapaan ryhmäytymistehtävillä sekä leikeillä. Tehtävänä oli myös keksiä leirikylälle nimi ja askarrella kyltti. Päivä huipentui leirikasteeseen, josta myös uudet ohjaajat saivat osansa iltanuotiolla. Tiistaina laitettiin testiin lasten suunnistustaidot Ajoksen metsissä. Tehtävänä oli etsiä kartan avulla pelastusaiheisia arvoituksia.

Keskiviikkona käytiin aurinkoisessa säässä retkellä Martimoaavalla, joka on Simon kunnan alueella oleva soidensuojelualue. Se on myös merkittävä uhanalaisten lintujen alue. Soiden lisäksi alueella on vanhoja metsiä. Retkeilijä pääsee nauttimaan Oulun ja Kemin lähialueiden mielenkiintosimmista retkeilymaastoista ja parhaista vaaramaisemista.

Kemin Liikenteen avulla pääsimme ihastelemaan upeaa soista luontoa, paistamaan makkaraa sekä testaamaan taitojamme yleistietokysymyksissä.

Torstaina laitoimme koetukselle kaikki asiat, jotka lapset olivat hengenpelastuksesta leirin aikana oppineet. He pääsivät pelastamaan vedestä oikeaa, elävää ihmistä. Kaikki joukkueet onnistuivat vaativassa tehtävässä loistavasti, auttoivat toinen toisiansa ja pysyivät rauhallisena. Illalla jammailimme jalat kipeäksi leiridiskossa. Se oli leirin kohokohta tänäkin vuonna, kuten myös jokaisella aiemmalla leirillä!

Perjantaina oli vielä labyrintin selvitys, jonka jälkeen päästimme lapset haikein mielin kotiin, ja lupasimme nähdä toisemme myös ensi vuonna.


Luontoäiti oli meidän puolellamme, sillä säät hellivät meitä koko viikon ajan. Pääsimme päivittäin uimaan. Joka päivä etsittiin myös vihjeiden avulla etsintäkuulutettua ohjaajaa, ja iltaisin näimme erilaisia sketsejä ja muuta hauskaa ohjelmaa iltanuotiolla.

Tänä vuonna leiriä suunnitellessamme teimme tietoisen päätöksen olla arvioimatta joukkueita nopeuden perusteella. Sen sijaan pääpaino oli yhteistyössä ja kommunikaatiossa. Poiketen aiemmista leireistä, myös vapaa-aikaa oli tänä vuonna enemmän. Nämä osoittautuivat hyviksi päätöksiksi, sillä koko leirin yhteishenki oli upeaa ja ainutlaatuinen. Saimme siitä positiivista palautetta myös lapsilta!

Alina Juutinen

Kirjoittaja on leiriohjaaja.


 

Katselukerrat (7349)/Kommentit (0)

14. elokuuta 2017/Jutut

Jätä kommentti

Nimi:
Sähköposti:
Kommentti:
Lisää kommentti
 


TUL Uutisviesti