24. kesäkuuta 2018
TUL on mukana Pride-viikon tapahtumissa

TUL on mukana Pride-viikon tapahtumissa

26.6. - 1.7.2017 järjestettävä Helsinki Pride on sateenkaariväen suurtapahtuma, joka kokoaa ihmisiä ympäri Suomen ja ulkomaita asti. Tapahtuman tärkeänä tehtävänä on toimia kohtaamispaikkana niille toimijoille, jotka näkevät tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasioiden esilläpidon yhteiskunnallisessa keskustelussa tärkeänä. Pride-viikko huipentuu lauantaina 1.7. järjestettävään kulkueeseen ja puistojuhlaan.

Tasa-arvokysymykset ovat luonnollisesti keskeinen osa myös liikuntapoliittista keskustelua. Suomen Työväen Urheiluliiton yksi tärkeimmistä tavoitteista on taata mahdollisimman monelle mahdollisuus liikkua. Tasa-arvoinen kohtelu liikunnan ja urheilun kentillä eivät ole valitettavasti vielä tänäkään päivänä itsestäänselvyys. Niin seksuaalivähemmistöt, kuin eri kulttuurisista taustoista tulevat henkilöt kokevat osallistumisen liian usein haasteellisiksi. Tavoitteemme koko liikuntapolitiikan kentällä pitää olla kristallinkirkas: Liikunnan ja urheilun tulee olla syrjinnästä vapaata aluetta.

Osana teemaviikkoa järjestettävä Pride-fudis potkaistaan käyntiin kolmatta kertaa. TUL on ollut mukana alusta asti järjestämässä harrastusjalkapallon tapahtumaa ja se on kasvanut kolmisarjaiseksi turnaukseksi, jossa pelataan naisten, sekajoukkueiden ja miesten sarjat. Mukana tällä kertaa on 16 joukkuetta ja kiinnostus turnausta kohden kasvaa vuosi vuodelta. Pride-fudis sai aikanaan syntynsä TUL:n tasa-arvovaliokunnan puheenjohtajan Minna Minkkisen ja silloisen Liikkukaa ry:n aktiivin Christian Thibaultin yhteistyönä. Tavoitteena oli löytää liikunnallinen areena, jossa sekä sateenkaarikansan, että maahanmuuttajien asema liikunnan parissa saisivat uuden näkyvän ilmenemismuodon.

Työ on onnistunut ja tänä vuonna tapahtuman pääkumppaneina TUL:n kanssa toimivat H.O.T, joka on vuonna 1997 perustettu liikunta- ja urheiluseura sateenkaarikansan asialla, sekä Sport4all, eli entinen Liikkukaa ry, jonka tärkeänä tehtävä on tarjota liikuntaa monikulttuurisella otteella. Tapahtuman järjestäjätahot haluavat erityisesti kiittää tämänkertaisissa valmisteluissa keskeisesti mukana olleen Liikkukaa ry:n Leena Häyhtiön työtä. Tapahtuma ei olisi onnistunut ilman häntä.

Suomen Työväen Urheiluliitto toivottaa kolmansien Pride-fudispelien osallistujille antoisia ja iloisia pelejä reilussa hengessä sekä kannustaa kaikkia tutustumaan turnaukseen. Pelit Helsingin Töölön pallokentällä alkavat perjantaina 30.6 ja kello 16. Samalla TUL kutsuu turnauksen järjestäjät yhteistyökumppaneiksi liittomme tulevan juhlavuoden tapahtumiin. TUL täyttää vuonna 2019 sata vuotta. Pride-fudis olisi mainio lisä urheiluliittomme juhlavuoden tapahtumien sarjaa.

Riku Ahola
Suomen Työväen Urheiluliitto, ensimmäinen varapuheenjohtaja

Kuvat: Melissa Hanhirova www.melissahanhirova.com
Lähde: Helsinki Pride Facebook-sivu

 

Katselukerrat (4979)/Kommentit (0)

Tunnisteet:

28. kesäkuuta 2017/Jutut

Jätä kommentti

Nimi:
Sähköposti:
Kommentti:
Lisää kommentti
 


TUL Uutisviesti