25. toukokuuta 2018
Kylillä ei vietetä aikaa viikonloppuisin

Kylillä ei vietetä aikaa viikonloppuisin

Kaksi kertaa päivässä harjoitteleva Eero Mäki saa ison helpotuksen kotitalon alakertaan rakennetusta voimalusalista. Kodin ulkopuolella harjoitukset ovat lähinnä palauttavia ja peruskestävyyttä kehittäviä.

- Olen mieltynyt kotisaliin, mutta en ole harjoitellut liikaa vaan kuuntelen kroppaani, sanoo Mäki.

Lapuan Ponnistusta edustava 21-vuotias voimanostaja Eero Mäki on lahjakkuus, josta tehdään vielä useita otsikoita. Ei kuitenkaan välttämättä lähivuosina, sillä omien sanojensa mukaan hän on vasta keltanokka.

Mäen mukaan huipulla kun ollaan 35-40 -vuotiaana. Tietä huipulle on jo lähdetty tekemään.

- Minä harjoittelen ja teen töitä aikuisvuosia ajatellen eli en aio jäädä junioritähdeksi. Töitä on tehtävä paljon, jos haluan menestystä, eikä kylillä vietetä aikaa viikonloppuisin, Mäki sanoo.

Viime vuosi oli Mäelle läpimurtovuosi alle 20-vuotiaissa. Pohjoismaiden mestaruus voimanostossa 74-kiloisisissa sai myöhemmin seuraukseen mestaruudet RAW voimanostossa, RAW penkkipunnerruksessa ja voimanostossa.

Muutama viikko sitten Mäki voitti ensimmäisen penkkipunnerruksen Suomen mestaruuden ja ensimmäisen SM-kullan 23-vuotiaissa. Voimanostossa tuli SM-hopeamitali.

Vuonna 2011 Mäki voitti 20-vuotiaiden SM-kullan RAW penkkipunnerruksessa sekä SM-hopeaa penkkipunnerruksessa ja voimanostossa.

Raakana miellyttää

Tässä vaiheessa lienee paikallaan avata sanoja voimanosto ja RAW.

- RAW eli raaka tarkoittaa kilpailemista ilman tukea antavaa paitaa ja muita varustuksia. Toistaiseksi tuista saatava hyöty on ollut minulle huono. Jalkakyykyssä tavoittelen raakana 200 kilon ylittymistä, mutta varustuksien kanssa pystyn 220 kiloon. Tuo 20 kilon ero ei ole ihmeellinen, kun huiput kyykkäävät varusteiden kanssa jopa 300 kiloa, Mäki sanoo.

Mäki harjoittelee ilman varusteita, mutta kilpailee voimanostossa eli varusteiden kanssa. Mäen mukaan RAW-kilpailut helpottavat esimerkiksi painijoiden ja nyrkkeilijöiden tulemista mukaan lajiin.

Lapuan Ponnistuksen nuorukaiselle valinta kahden lajin menestymisen välillä on selvä.

- Haluan voittaa maailmanmestaruuden mieluummin RAW:ssa kuin voimanostossa. Maaliskuun ensimmäisenä päivä pidetään RAW:n SM-kilpailut, jonka jälkeen valitaan joukkue MM-kilpailuihin. Mukaan olisi mukava päästä, Mäki sanoo.

Oma sali on iso apu

Ensi viikonvaihteessa on Pohjoismaiset mestaruuskilpailut Islannissa ja sinne Mäki lähtee puolustamaan mestaruuttaan. Huhtikuussa on vuorossa Euroopan mestaruuskilpailut. Tavoiteltavaa siis riittää.

Näihinkin kilpailuihin Mäki valmistautuu kotitalon alakertaan rakennetussa voimasalissa. Kodin ulkopuolella harjoitukset ovat lähinnä palauttavia kylmävesialtaineen ja peruskestävyyttä kehittäviä.

Kolmen-neljän viikottaisen voima- ja tekniikkaharjoituksen ohella Mäki tekee aerobisia harjoituksia kolme-neljä kertaa. Mäki laskee harjoittelevansa kahdesti päivässä.

- Olen mieltynyt kotisaliin, mutta en ole harjoitellut liikaa vaan kuuntelen kroppaani. En keksi mitään syytä, miksi en jatkossakin harjoittelisi kotona, sanoo Mäki.

Mäki opiskelee ensimmäistä vuottaan fysioterapeutiksi Seinäjoella.

Ismo Alhoniemi

Katselukerrat (32757)/Kommentit (1)

Tunnisteet: VoimanostoRAW

19. helmikuuta 2013/Jutut

1 kommentteja artikkelissa "Kylillä ei vietetä aikaa viikonloppuisin"

5
0

Pena

19.2.2013 19:26

Kyllä munkin naapurin pojan työkaveri oli nuorempana nostanut 200 kiloa penkistä.

Jätä kommentti

Nimi:
Sähköposti:
Kommentti:
Lisää kommentti
 


TUL Uutisviesti