25. huhtikuuta 2018
SM-kulta miehissä kruunasi Turun Uimareiden kauden

SM-kulta miehissä kruunasi Turun Uimareiden kauden

Kaikki putket päättyvät joskus.

Helsingin Kuhien keväästä 2009 jatkunut mestaruusputki vesipallon miesten SM-sarjassa katkesi viime lauantaina, kun toinen TUL:n seura Turun Uimarit jyräsi Suomen mestariksi.

Kauan kaivattu mestaruus kruunasi Turun Uimarien loistavan kauden. Mitä nuoret edellä, sitä vanhat perässä, voisi sanoa, sillä aiemmin keväällä seuran juniorijoukkueista mestaruudet olivat kaapanneet B- ja C-juniorit. D-junioreissakin tuloksena oli SM-hopeaa.

– Menestys on seurausta pitkäjänteisestä ja määrätietoisesta työstä. Olemme tehneet vahvaa juniorityötä jo kymmenen vuoden ajan ja pitäneet vesipallokoulua niin keväisin kuin syksyisin, mikä on alkanut nyt kantaa satoa, sanoi Turun Uimareiden puheenjohtaja ja miesten joukkueen maalivahti Petri Kimari.

Turulle oli käydä miehissä kalpaten. Turkulaiset johtivat finaalisarjaa jo voitoin 2-0, mutta Kuhat nousi rinnalle. Ratkaisevaan viidenteen otteluun turkulaiset kaivoivat kuitenkin voitontahtonsa esiin ja nujersivat helsinkiläiset kotihallissaan Impivaarassa maalein 13-9.

– Tappiollisissa finaaleissa sorruimme lähtemään mukaan Kuhien ”pappojen” hitaaseen peliin, emmekä hyödyntäneet tarpeeksi omaa uintivoimaamme ja – vauhtiamme, Kimari selvitti.

Nyt ote piti loppuun asti

Viimeksi Turku juhli mestaruutta keväällä 2008. Mestaruuskauden jälkeen Turku ehti olla finaaleissa ottavana osapuolena Kuhia vastaan kolmesti ennen täysosumaa.

– Mestaruus maistuu hyvältä. Viime kauden loppu oli katkera, kun johdimme silloinkin finaalisarjaa jo voitoin 2-1 ja otteemme kullasta kirposi viidennen pelin viimeisessä erässä, Kimari sanoi.

Kimarin mukaan Turku ansaitsi mestaruuden, sillä myös runkosarjan voittanut joukkue oli mennyt viime keväästä aimon harppauksin eteenpäin niin taktillisesti kuin taidollisesti.

– Hyökkäyspelimme oli monipuolisempaa kuin viime kaudella samoin puolustustaktiikoita oli käytössämme useampia. Emme olleet pelkästään tähtisentterimme Raul Perianin tai toisen maalintekijämme Maksim Strontsevin varassa, Kimari näki.

Kiitosta Kimari antoi myös rakkaalle finaalivastustajalle.

– Kuhat on taitavia ja kokeneita yksilöitä täynnä. Vaikka uintinopeus ei 40-vuotiailla konkareilla enää riitä, he osaavat korjata puutteita sijoittumisella ja taidolla, hän kehaisi.

Turku saa joukkueen naisten SM-sarjaan

Ensi kaudeksi turkulaiset ovat saamassa jalkeille joukkueen myös naisten SM-sarjaan. Joukkueen runko koostuu vanhoista kilpauimareista.

– Naisten joukkueen ringissä on 15–20 pelaajaa. Iältään he ovat 15–50-vuotiaita. He ovat aloittaneet harjoittelun vasta viime syksynä, joten ensimmäinen kausi menee varmasti opettelun merkeissä, Kimari arvioi.

Kaikkiaan Turun Uimarien riveissä on noin 150 vesipalloilijaa.

Teksti ja kuvat: Juhamatti Nieminen

 

Katselukerrat (12267)/Kommentit (0)

20. toukokuuta 2014/Jutut

Jätä kommentti

Nimi:
Sähköposti:
Kommentti:
Lisää kommentti
 


TUL Uutisviesti