24. toukokuuta 2018
Kissat näyttivät tanssikyntensä

Kissat näyttivät tanssikyntensä

Turun Weikkojen Fanny-ryhmän Cats-esitys ei jättänyt ketään kylmäksi ryhmätanssin TUL:n mestaruuskilpailuissa lauantaina.

Kylmäksi eivät yleisöä jättäneet Lappeenranta-salisssa esiintyneet muutkaan 56 ryhmää ja lähes 700 tanssijaa. Kilpailu oli jälleen oiva osoitus tanssiliikunnan elonvoimasta.

TUL Joy Games -tapahtuman yhteydessä järjestetty ryhmätanssin TUL:n mestaruuskilpailut oli tuttuun tapaansa tasokas kilpailu, johon jokainen ryhmä oli valmistautunut kuten kilpailuihin tuleekin valmistautua.

Ryhmätanssista ja yleensä tanssiliikunnasta on vuosien saatossa tullut kilpailulaji, johon etenkin pienemmillä paikkakunnilla erikoistutaan. Sitten on Turun Weikkojen kaltaisia seuroja, joissa joukkuevoimistelun ohella kilpaillaan myös ryhmä- ja showtansseissa.

Turun Weikot Voimistelu ja Tanssin puheenjohtaja Arja Oinonen tietää kokemuksesta, ettei joukkuevoimistelun ja tanssin vieminen läpi ole mahdotonta.

- Aikanaan laitoimme kaksi kättä yhteen ja olemme saaneet hyvän paketin. Tanssiharjoitukset eivät hyvin suunniteltuina ole pois joukkuevoimistelun harjoittelemisesta, vaan päinvastoin sen harjoitteleminen auttaa voimistelupuolella, Oinonen sanoo.

Kerta toisensa jälkeen isoilla joukoilla ovat TUL:n tanssikilpailuissa liikkeellä myös Voikkaan Viesti, Kokkolan Jymy, Viialan Pyryn Show Team ja Toijalan Valpas. Isäntäseura Lauritsalan Visa on yksi suurista ja kotikilpailuissa tanssijoiden määrä oli tavallistakin isompi.

Tanssissa sopii revitellä

Toinen weikkolainen Minna Palonurmi puolestaan sanoo ryhmätanssin vaikka onkin kilpailulaji, olevan kuitenkin erilaista harjoittelua ja valmentautumista.

- Tanssi on keveyempää, eikä siinä ole joukkuevoimistelusta tuttuja tiukkoja voimistelullisia ja fysiologisia vaatimuksia. Tytöt pääsevät niin sanotusti revittelemään ryhmäntanssissa ja pukeutumaan eri tavalla. Olemme aina innostaneet tanssiin, Palonurmi sanoo.

Palonurmen mukaan seurassa on syksyisin lähdetty suunnittelemaan ja harjoittelemaan tanssiesityksiä. Tulokset ovat olleetkin sen mukaisia. Lappeenrannassa mukana oli neljä ryhmää, mutta suurimmillaan ryhmien määrä on ollut kuusi. Seurassa on kuutisenkymmentä tanssin harrastajaa.

- Lokakuussa 2014 on Turussa disco- ja showtanssin TUL:n mestaruuskilpailut, joten siellä on taatusti enemmän weikkolaisia kuin täällä Lappeenrannassa, Oinonen sanoo.

Naisten mielestä tanssiliikunta on hyvä tapa jatkaa liikunnan parissa, kun joukkuevoimistelu-ura jää taakse. Weikoilla on kokemusta tästä asiasta.

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

Katselukerrat (19381)/Kommentit (1)

Tunnisteet: Ryhmätanssi

10. helmikuuta 2013/Jutut

1 kommentteja artikkelissa "Kissat näyttivät tanssikyntensä"

5
0

itse tanssija kuvassa 3

19.4.2013 13:17

Oon tos kolmannessa kuvassa..

Jätä kommentti

Nimi:
Sähköposti:
Kommentti:
Lisää kommentti
 


TUL Uutisviesti