24. toukokuuta 2018
Vuoden liikuntakulttuuriteko -palkinto huomioi tärkeän taustatyön

Vuoden liikuntakulttuuriteko -palkinto huomioi tärkeän taustatyön

Uudella Vuoden liikuntakulttuuriteko -palkinnolla TUL haluaa nostaa esille mahdollisuuden löytää vähemmälle huomiolle jääneitä arvokasta työtä tekeviä ihmisiä.

- Tämän palkinnon saajan nimeen on kaikilla mahdollisuus vaikuttaa ehdottamalla omaa suosikkiaan, sanoo lajipäällikkö Antti Kempas.

Liikunta ja urheilu on muutakin kuin senttejä ja sekunteja. Siksipä TUL haluaa nostaa esille tekoja ja henkilöitä, jotka eivät liity vain tulosurheiluun, unohtamatta kuitenkaan menestyneitä urheilijoita.

Vuoden liikuntakulttuuriteko voi olla kulttuurin puolella ansioitunut teko tai saavutus tai vaikkapa liikuntapaikkahankkeen toteuttaminen tai yksittäisen seura-aktiivin työ.

Palkinnon saajaksi voi ehdottaa myös urheilijaa, joukkuetta tai valmentajaa.

- Monesti palkitaan vain tunnetuimmat ja menestyneimmät urheilijat. Taustalla tärkeää työtä tekevät ihmiset jäävät helposti taka-alalle. Heitä pitäisi enemmän muistaa ja kiittää, sanoo TUL:n lajipäällikkö Antti Kempas.

Seuratoiminnan tukeminen ansaitsee huomion

Kempaksen mukaan Vuoden liikuntakulttuuriteko-palkinto sopii jaettavien palkintojen kategoriaan hyvin myös sen takia, että TUL:n päätehtävänä on edelleen seuratoiminnan kehittäminen ja tukeminen sekä terveyttä edistävä liikunta.

- Varsinainen kilpa- ja huippu-urheilu on nykyisin lajiliittojen ja seurojen asia. TUL keskittyykin tänä päivänä amatöörikilpaurheiluun. TUL:n urheilulla on silti pitkät ja menestyksekkäät perinteet. Menestys on ollut hienoa.

- Näitä perinteitä pyritään edelleenkin tukemaan ja kannustamaan, mutta uudella palkitsemisella haetaan myös muita mahdollisuuksia, Kempas sanoo.

Hän toivookin, että ihmiset kävisivät aktiivisesti ehdottamassa omaa suosikkiaan ja pääsisivät tätä kautta vaikuttamaan Vuoden liikuntakulttuuriteko -palkinnon saajaan.

Näin pääset ehdottamaan

Omaa suosikkiaan voi ehdottaa TUL:n nettisivujen kautta, sähköpostitse, kirjeitse tai Facebookissa.  Ehdotusaikaa on 27.12. asti.

Ehdottaessa tulee mainita ehdokas ja perusteet valinnalle sekä ilmoittajan yhteystiedot, jos haluaa osallistua arvontaan. Kaikkien yhteystietonsa luovuttaneiden kesken arvotaan palkintoja.

Lopullisen valinnan tekee TUL:n hallitus tulleiden ehdotusten pohjalta. Palkitseminen on TUL:n Päivän vastaanotolla 24.1.2014.

Ehdottaa voit TUL:n www-sivuilta www.tul.fi avautuvan lomakkeen avulla. Ehdotuksia voi myös lähettää sähköpostilla osoitteeseen antti.kempas(at)tul.fi tai kirjeellä osoitteeseen Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry, Kauppakartonkatu 7 A 4, 00930 Helsinki. Kuoreen maininta ”Vuoden liikuntakulttuuriteko”.

Halutessasi voit kirjoittaa oman ehdotuksesi Facebookissa TUL-ryhmän sivulla.

Teksti: Ismo Alhoniemi

 

 

 

Katselukerrat (19019)/Kommentit (0)

16. marraskuuta 2013/Jutut

Jätä kommentti

Nimi:
Sähköposti:
Kommentti:
Lisää kommentti
 


TUL Uutisviesti