21. kesäkuuta 2018
Hei, morjesta sulle lumiukko

Hei, morjesta sulle lumiukko

Oli kyse sitten disco-, showtanssi- tai ryhmätanssin TUL:n mestaruuskilpailuista, ei katselija pety koskaan. Eikä pettynyt lumiukkoonkaan.

Lauantaina Akaassa TUL Joy Games -tapahtuman vahvin laji laittoi viikonlopun käyntiin. Sunnuntaina jatketaan maastojuoksulla, futsalilla, nyrkkeilyllä ja potkunyrkkeilyllä.

TUL Joy Games -tapahtuma Akaassa on pitkän ketjun historiassa ensimmäinen, jossa järjestelyvastuu on seuroilla.

Akaalaiset seurat Toijalan Valpas ja Viialan Pyry yhdessä TUL:n Tampereen piirin ja TUL:n kanssa lähtivät ennakkoluulottomasti järjestämään tapahtumaa, jossa "perinteisten" lajien rinnalle saatiin potkunyrkkeily, nyrkkeily ja naisten futsal.

Suurin ja kaunein on Akaassakin disco- ja showtanssi, joka lauantaina toi Monitoimihalliin 73 ryhmää. Mukana oli alle kahdeksan vuotiaista aikuisiin naisiin.

Ennen tanssikilpailujen alkamista julkaistiin TUL:n nuoristoiminnan keulakuvan Haliskon oma ensimmäinen cd-levy Disko-Lisko Halisko. Levyllä laulaa muun muassa iskelmätähti Pasi Vainionperä.

Salintäyteinen yleisö otti levyuutuuden ja Haliskon vastaan riemulla ja isoin ablodein.  Levyllä Vainionperän kanssa laulavat Kristiina Poutanen, Tarja Vähäsarja, Siiri Sorvali, Minea Koivuniemi ja Aada Mäkinen. Räppiosuuksista vastaavat Eero Keski-Petäjä ja Sainey Gibba.

TUL:llä tuhannen taalan paikka"

TUL:n voimistelu- ja tanssijaoston puheenjohtaja Maria-Liisa Tuomisto on ilahtunut tanssiliikunnan saamasta suosiosta ja sen jatkuvasta kasvusta TUL:n seuroissa.

- Voidaan puhua kovasta buumista. Taitotaso on kaiken aikaa noussut ja täälläkin näki, että seuroissa on paneuduttu tanssiin ja ymmärretty, mistä tanssissa on kysymys, Tuomisto sanoi.

Tuomiston mielestä TUL:llä on "tuhannen taalan" paikka tehdä jäsenseuroistaan tanssin kehittäjiä. TUL:n avoimia mestaruuskilpailuja pidetään Voimisteluliitonkin jäsenseurojen joukossa korkeatasoisina ja kilpailut keräävät paljon sellaisia seuroja, jotka eivät muutoin osallistu kilpaurheiluun.

TUL:n avointen mestaruuskilpailujen nauttimasta arvostuksesta kertoo sekin, että kerta toisensa jälkeen mukana on tanssistudioita.

Tuomisto näkee disco- show- ja ryhmätanssin (tämän tyylin mestaruuskilpailut ovat  talvella järjestettävän TUL Joy Gamesin yhteydessä) sellaiseksi toiminnaksi TUL:ssä, jolla voidaan lisätä lasten ja nuorten liikkumista.

- Pienellä pukkaamisella ja innostamisella saisimme lisää tanssiryhmiä ja mukaan uusia seuroja. TUL:ssä on paljon joukkuevoimisteluseuroja, joiden ohjelmassa tanssi ei vielä ole, Tuomisto sanoi.

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

TUL Joy Games -tapahtuma jatkuu Akaassa sunnuntaina. Klo 10 käynnistyy naisten futsalin avoin TUL:n mestaruusturnaus, klo 12 maastojuoksun avoin TUL:n mestaruuskilpailu ja klo 13 nyrkkeily- ja potkunyrkkeilykilpailut.

Katselukerrat (21476)/Kommentit (0)

26. lokakuuta 2013/Jutut

Jätä kommentti

Nimi:
Sähköposti:
Kommentti:
Lisää kommentti
 


TUL Uutisviesti