21. kesäkuuta 2018
Haliskolla menossa kunnon kiertue Akaassa

Haliskolla menossa kunnon kiertue Akaassa

Lapsien rakastama Halisko, tuo vihreä ja lempeä lisko on koko viikon kiertänyt Akaan päiväkodeissa ja kouluissa. Tanssittamassa, leikittämässä ja laulattamassa.

Halisko näkyy myös viikonvaihteessa, kun Akaassa järjestetään useiden lajien TUL Joy Games -tapahtuma.

Keskiviikkona heti yhdeksältä Halisko saapui vierailulle Ylpönpihan päiväkotiin. Odotetun vieraan kohtaaminen hiukan jännitti, mutta ei aikaakaan kun Haliskon tahdissa ja esimerkin mukaisesti jo ryhdyttiin tanssimaan.

Ylpönpihan päiväkodissa, kuten kaikissa muissakin Akaan päiväkodeissa ja kouluissa puolen tunnin shown aikana lapset liikkuivat ja tanssivat Haliskon ja possusen kanssa. Tuttujen laulujen lomassa Halisko tarjoili esimakua lauantaina julkaistavasta Halisko-levystä.

Lapset saavat tanssia ja liikkua, mutta niin saa myös Halisko. Aamusta iltapäivään maanantaista lähtien liikkeellä ollut Halisko on kovakuntoinen, liikunnallinen ja sporttinen lisko.

Koululaisilla puolestaan oli keskiviikkonakin mahdollisuus kokeilla liikunnallisia taitojaan Halisko-puistossa. Halisko-show pyöri koulujen sisätiloissa.

Tanssimista ja potkunyrkkeilyä

TUL Joy Games -tapahtuma Akaassa järjestetään Viialan Pyryn ja Toijalan Valppaan yhteistyönä. Tapahtuma "polkaistaan" käyntiin lauantaina klo 11 disco- ja showtanssin TUL:n avoimilla mestaruuskilpailuilla Toijalan Monitoimihallissa. Tänä vuonna kilpailuissa nähdään 57 ryhmää, seitsemän paritanssia ja neljä yksintanssia.

Samassa yhteydessä on taidetapahtuma, jonka lajeina ovat liikkeellinen ilmaisu, sanallinen ilmaisu ja äänellinen ilmaisu.

Lauantaina kilpaillaan myös shakissa TUL:n avoimessa mestaruusturnauksessa. Turnaus alkaa klo 10 Arvo Ylpön koululla.

Sunnuntaina menoa ja vauhtia riittää pitkin päivää. Klo 10 pelataan futsalissa naisten avoimesta TUL:n mestaruudesta Toijalan Monitoimihallilla ja klo 12 starttaavat ensimmäiset maastojuoksijat metsästämään TUL:n mestaruusmitalia.

TUL Joy Games -tapahtumien lajikirjo lisääntyy nyrkkeilyn ja potkunyrkkeilyn myötä. Kummankin lajin kilpailut alkavat sunnuntaina klo 13 Arvo Ylpön koululla.

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

Katselukerrat (16292)/Kommentit (0)

23. lokakuuta 2013/Jutut

Jätä kommentti

Nimi:
Sähköposti:
Kommentti:
Lisää kommentti
 


TUL Uutisviesti