22. huhtikuuta 2018
Laatu ja määrä koulutuksen sanoina

Laatu ja määrä koulutuksen sanoina

TUL:n koulutusvaliokunta on kääntynyt loppusuoralle koulutussisältöjen uudistamisessa.

Vuoden 2010 liittokokouksessa päätettiin laittaa koulutus "uusiin puihin" seuraavan kolmen vuoden aikana ja tuossa aikataulussa on pysytty.

Mikkelissä pidetyssä liittokokouksessa uutta koulutusvaliokuntaa ohjeistettiin muun muassa arvioimaan koulutusjärjestelmän rakenne ja toimivuus, tarkistamaan koulutussisällöt ja monipuolistamaan koulutusten toteuttamista.

Työtä aloittanut koulutuspäällikkö Veli-Tapio Kangasluoma on nykyään seurapalvelujohtaja, mutta koulutus kuuluu yhä hänen vastuualueisiinsa. Kangasluoman mukaan valiokunta ja liiton kouluttajat ovat onnistuneet uudistamaan toivotusti koulutuksen sisältöä.

Valmis materiaali ja kurssien sisällöt esitellään toukokuun puolivälin liittokokouksessa Kemissä.

Kangasluoma kiteyttää uudistuksen tarkoituksen yhteen lauseeseen:  TUL:n tarjoaman koulutuksen laadun ja määrän paraneminen

- Pitkän työn tuloksena tarjoamme seuroille niiden haluamaa koulutusta edullisen hintaan. Jatkossa kurssit saa läheltä sopivan kestoisina ja jokaisen kurssin vetää osaava kouluttaja, Kangasluoma sanoo.

50 kurssista kahteenkymmeneen

Ennen uudistamisen aloittamista TUL:n koulutustarjottimella oli peräti 50 kurssinimikettä, jatkossa vain kaksikymmentä.

- Haluamme toteuttaa seurojen ja niissä toimivien ihmisten kannalta tärkeimpiä kursseja.  Näissä tavoitteissa onnistuminen on vaatinut sisältöjen ja materiaalien uudistamista sekä yhtenäistämistä ja muun muassa internetin entistä parempaa hyödyntämistä, Kangasluoma sanoo.

TUL:llä on käytettävissään noin 70 kouluttajaa eri sektoreilla. Uudistuksen myötä liiton kurssitarjonta on jaettu neljään eli seura- ja järjestökoulutukseen, lapsi- ja nuorisokoulutukseen, kuntoliikuntakoulutukseen sekä valmentajakoulutukseen.

Teksti ja kuva: Ismo Alhoniemi

 

Katselukerrat (11792)/Kommentit (0)

20. tammikuuta 2013/Jutut

Jätä kommentti

Nimi:
Sähköposti:
Kommentti:
Lisää kommentti
 


TUL Uutisviesti