21. kesäkuuta 2018
JPS tähyää bandyliigan finaaliin

JPS tähyää bandyliigan finaaliin

TUL:n jääpalloylpeys Jyväskylän Seudun Palloseura on aloittanut kautensa vakuuttavasti ja tähyää bandyliigan finaaliin pelaamaan Suomen mestaruudesta.

JPS:n kausi ei olisi voinut juuri paremmin alkaa. Seitsemän kierroksen jälkeen jipsiläiset ovat vielä tappioitta vain yhden tasapelin rasittamina. Maalierokin on vakuuttava 49-17. Ja uudenvuodenaattona JPS pelaa Suomen cupin finaalissa.

JPS lähti kauteen uuden päävalmentajan johtamana. Esko Tammilehdon työtä jatkaa Mika Hyppönen, joka aiemmin on valmentanut JPS-junioreita ja myös junnumaajoukkuetta. Avaus näyttää hyvältä.

-Aina on petrattavaa, mutta pitää olla tyytyväinen alkuun.

JPS:n pelitapa on hieman uudistunut edelliskausista.

- Esko Tammilehto toi sen koko joukkueen hyvän puolustuksen. Nyt pyritään pelaamaan entistä suoraviivaisempaa peliä, menemään suoraan vastustajan maalille.

 JPS on päävalmentajansa mukaan nyt erittäin luisteleva porukka.

-Taitoakin on tarpeeksi, samoin sopivasti kokemusta ja nuoruuden intoa. Itsekin jyväskyläläisenä olen ylpeä, että suurin osa pelaajista on seuran omia kasvatteja. Finaalipaikkaa haetaan ja sitä kautta mestaruutta.

Nuoruudenintoa edustaa muun muassa Aleksi Niemi, joka vuoden lopulla viettää 17-vuosipäiviään. Vankkaa kokemusta taas tuo kuusi vuotta ammattilaisena Ruotsissa pelannut Mikko Rytkönen, joka palasi kasvattajaseuraansa kaudelle 2013-14 niin kuin oli luvannut seuran kunniapuheenjohtajalle Ilmo Viitaselle.

-Kun lähdin Ruotsiin, sanoin Innille, että tulen takaisin, kun JPS täyttää 50 vuotta. Vain vuodella se meni pitkäksi, kertoo 5-vuotiaana JPS:ssä aloittanut Rytkönen.

Ruotsissa Rytkönen pystyi keskittymään pelaamiseen.

-Iso ero oli silloin Suomeen. Taitotaso ja vauhti olivat parempaa kuin täällä. Onhan siellä lajilla paljon paremmat puitteetkin, kun on viitisentoista jääpallohallia.

Jyväskylässä Rytkönen haluaa auttaa kasvattajaseuraansa menestymään.

-Totta kai tavoitteena on selviytyä finaaliin, ja voittoa sieltä lähdetään hakemaan. Ja hyvin on kausi alkanut. Ollaan aika liikkuva porukka. Pidetään kovaa vauhtia. Ja meillä on tosi hyviä nuoria mukana.

Jääpallokoulusta pohja nousulle

Tyytyväisillä mielin JPS:n edustusjoukkueen otteita on seurannut myös kunniapuheenjohtaja Ilmo Viitanen, jääpallomies henkeen ja vereen.

-JPS:n jääpallon uusi nousu on pitkälti jääpallokoulun ansiota, jota seuramme nykyinen puheenjohtaja Pertti Helin oli käynnistämässä. Kiitosta pitää osoittaa myös Jyväskylän kaupungille Viitaniemen liikuntapuiston kunnostamisesta. Kentän valaistus ja jään laatu ovat huomattavasti parantuneet.

JPS on hyötynyt myös maan ainoasta liikuntatieteellisestä tiedekunnasta, josta seura on saanut pelaajia, valmentajia ja jopa professoritason seuratyöntekijöitä.

Jääpalloa urheilulajina Viitanen suitsuttaa pyytämättäkin.

-Jääpallo on maailman nopein joukkuepeli, parhaimmillaan hyvin viihdyttävää katseltavaa. Väkivallaton talvinen vauhtilaji, jossa kaikenlainen hakkaaminen ja huitominen on kielletty. Tuomarit viheltävät rikkeet pois. 

Ilmo Viinanen yllyttää vauhtipelistä kiinnostuneita penkkiurheilijoita ainakin kokeeksi katsomaan bandyliigan pelejä.

-Katsojiltakin jääpallo vaatii reilua urheilumieltä. Kentän laidalle pitää pukeutua sään mukaan, eikä olutta ole tarjolla.

Teksti ja kuva: Jarkko Mänttäri


Katselukerrat (5479)/Kommentit (0)

22. joulukuuta 2017/Jutut

Jätä kommentti

Nimi:
Sähköposti:
Kommentti:
Lisää kommentti
 


TUL Uutisviesti