21. kesäkuuta 2018
Seurapäivillä esillä seuratoiminnan mahdollisuudet ja haasteet

Seurapäivillä esillä seuratoiminnan mahdollisuudet ja haasteet

TUL:n Seurapäivät järjestettiin Jyväskylän Työväentalolla

TUL:n Seurapäivillä 25.11.-26.11.2017 puhuttiin liikuntapolitiikan ajankohtaisista asioista, kuultiin Olympiakomitean kuulumisia sekä Suur-Helsingin piirin vaiheista seurojen näkökulmasta. Lisäksi TUL:n Nuoret päättäjät esittelivät unelmien liikuntaseuran, joka rakentuu yhteistyötä, tasa-arvosta, positiivisuudesta ja halusta kehittyä.

Seurapäivät käynnistyi lauantaina 25.11.2017 TUL:n varapuheenjohtaja Riku Aholan avauspuheenvuorolla. Tämän jälkeen Olympiakomitean hallituksen jäsen, Pajulahden Urheiluopiston rehtori, Lasse Mikkelsson kertoi Olympiakomitean kuulumisia ja ajankohtaisia asioita. Mikkelssonin esityksen voi lukea täältä.

Jyväskylän yliopiston tohtoriopiskelija Mikko Mäkinen esitteli Suur-Helsingin piirin satavuotiasta historiaa seuratoiminnan näkökulmasta. Mäkisen kirjoittama piirihistoria julkaistaan keväällä 2018 ja samasta aiheesta valmistuu myöhemmin väitöskirja. Mäkisen mukaan Suur-Helsingin piiri oli toiminnallisesti laajimmillaan 1980-luvun lopulla, jolloin siihen kuului yli 180 seuraa. Tämän ”kulta-ajan” jälkeen TUL:n pääkaupunkiseudun seurat ovat kuitenkin edelleen merkittäviä liikuttajia ja kasvattajia. Mäkisen koko esityksen voi lukea täältä.

Lauantai-iltapäivä päättyi valiokuntien jäsenten ja sihteerien vetämien pisteiden esittelyyn sekä TUL:n aluetapaamisiin.

Sunnuntaina 26.11. TUL:n puheenjohtaja Kimmo Suomi kertoi TUL:n seurakyselystä sekä liikuntapolitiikan ajankohtaisista asioista. TUL:n pääsihteeri Risto Korpela esitteli tulevaa 100-vuotisjuhlavuotta, jota vietetään vuonna 2019. Pääjuhla järjestetään Helsingissä 15.6.2019.

Seurapäivien ohjelma päättyi Nuorten päättäjien unelmien liikuntaseuran esittelyyn. Nuoret päättäjät on TUL:n seuroista koottu nuorten ryhmä, jolla on halu kehittää itseään niin seura- kuin yhteiskunnallisina toimijoina. Nuoret pitivät tärkeänä seuran jäsenten välistä tasa-arvoa, kunnioitusta, positiivisuutta, yhteistyötä ja halua kehittyä. Unelmien seurasta löytyy niin harrastajan, kilpaurheilijan kuin seuratoimijan polku. Seuran tavoitteena on pitää harrastuksen kustannukset maltillisena, jotta kaikilla on pääsy mukaan yhteisöön. Unelmien liikuntaseura -esitys on luettavissa täältä.

Lopuksi TUL:n valtuusto kokoontui sääntömääräiseen syyskokoukseen, jossa hyväksyttiin toiminta- ja taloussuunnitelma sekä talousarvio vuodelle 2018.

Lisää kuvia Seurapäiviltä voi katsoa TUL:n Flickr-tililtä.
  


Katselukerrat (2696)/Kommentit (0)

Tunnisteet:

29. marraskuuta 2017/Jutut

Jätä kommentti

Nimi:
Sähköposti:
Kommentti:
Lisää kommentti
 


TUL Uutisviesti