21. kesäkuuta 2018
Pohjanmaan seuraristeily: arvojen tulee näkyä toiminnassa

Pohjanmaan seuraristeily: arvojen tulee näkyä toiminnassa

TUL:n Pohjanmaan piirin seuratoimijat tekivät viime viikonloppuna perinteisen, mutta 25 vuotta unohduksissa olleen Perämeren risteilyn välillä Vaasa-Uumaja. Seuraristeilylle osallistui 28 osallistujaa kahdestatoista seurasta.

Risteilyn kantava teema oli yhteisöllisyyden kaipuu. Kaikkialla puhutaan yhteisöllisyydestä ja sen puutteesta. Tällä risteilyllä yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen olivat vahvasti läsnä, ja niitä peräänkuulutettiin useissa puheenvuoroissa.

Tilaisuudessa oli hyviä alustuksia. TUL:n pääsihteeri Risto Korpela avasi seuraväelle TUL:n nykytilannetta ja TUL 100-vuotisjuhlavuoden tapahtumia:

- TUL 100 -statusta ei tarvitse anoa, se myönnetään, Korpela kertoi.

Pääsihteeri kehotti seuroja olemaan aktiivisia ja juhlimaan koko vuoden 2019. Yleisöstä joku hihkaisikin, ”että jos koko vuosi pitää juhlia, tulee rankka vuosi”. Tämä sai seminaariväen naurunpalkeet valtoimilleen.

Eniten puheensorinaa ja keskustelua herätti TUL:n Nuorten päättäjien Annemari Keltamäen ja Taija Luoman Unelmien seura -esitys. Nuorten mielestä toiminnan tulee olla mukavaa ja kaikille avointa. Ilo on seuratoiminnan yksi suurimmista arvoista ja sen tulee nuorten mukaan näkyä toiminnassa. Risteilyväen keskuudessa oli yksituumainen näkemys siitä, että TUL:n arvot ovat kohdallaan, ja niiden tulee näkyä entistä enemmän seurojen laadukkaan arjen tekemisessä.

Tarja Tenkula (Aksila) kertoi puheenvuorossaan, että liikunnan palveluketjujen muodostaminen ja seurojen rooli saattaa nousta merkittävään asemaan tulevassa hallintomallissa.

- Meillä jokaisella on vastuumme yhteiskunnan hyvänvoinnista. Pienillä teoilla voidaan saada isoja asioista aikaiseksi, ja seuraväellä on kasvattajina ja aktiivisina yhteiskunnallisina vaikuttajina siinä iso rooli, Tenkula totesi.

Pekka Iitola käsitteli omassa puheenvuorossaan taloutta. Hän avasi Vaasan Kiiston näkökulmasta niin TUKI ry:n kuin säätiön taloudenhoitoa. Tärkeimmiksi tekijöiksi hän nosti edellisten sukupolvien viisaat päätökset säästää vähän sukanvarteen, hyvä tuuri ja rohkeus toimia.

Piirin puheenjohtajat Ari Tuurinmäki ja Antti Koski olivat erittäin tyytyväisiä päivän antiin. Uumajan puolella seuraväki pääsi tutustumaan Uumajan liikuntatoimen toimialavastaava Patrik Samuelssonin ja vapaa-aikalautakunnan puheenjohtaja Ari Leinosen johdolla uuden Navet-uimahallin toimintaan ja Uumajan liikuntatoimeen.

Teksti ja kuva: Jarkko Tenkula
Kirjoittaja on TUL:n Pohjanmaan piirin toiminnanjohtaja


 

Katselukerrat (3528)/Kommentit (0)

22. marraskuuta 2017/Jutut

Jätä kommentti

Nimi:
Sähköposti:
Kommentti:
Lisää kommentti
 


TUL Uutisviesti