25. huhtikuuta 2018
Vammaisurheilussa hyvä kisameininki Vantaalla

Vammaisurheilussa hyvä kisameininki Vantaalla

Itä-Hakkilan Kipa isännöi kehitysvammaisten salibandyturnausta 11.11.2017.

Itä-Hakkilan Kilpa sai kunnian toimia jälleen kisaisäntänä kehitysvammaisten salibandyturnauksessa. Perinteikäs turnaus järjestettiin Vantaalla Tikkurilan urheilutalolla 11.11.2017. Turnaukseen otti osaa kahdeksan joukkuetta.    

Turnaus kantoi tällä kertaa nimeä Kutsuturnaus; nimellä haluttiin kiittää usein turnauksessa vierailleita yhteistyöseuroja. 

- Turnaus täyttyikin jo kesäkuussa, kun kutsut ehtivät olla viikon liikkeellä, Harry Seidler toteaa.

Seidler on tehnyt vapaaehtoistyötä seuran kehitysvammaisten parissa 19 vuotta, niin salibandyn, jalkapallon, kuin futsalin parissa.

Turnaukseen osallistui 8 joukkuetta, jotka jaettiin tasoryhmittäin kahteen lohkoon. Kaikille joukkueille kertyi päivän aikana neljä ottelua alkusarjan ja sijoitusotteluiden myötä.

Joukkueet saapuivat Hämeenlinnasta, Porista, Tuusulasta, Espoosta, Helsingistä ja Vantaalta. Pelaajia turnauksessa oli kaikkiaan 155. Mukana oli myös pelaajien taustajoukot, joten urheilutalolla riitti vilinää. Myös katsomossa oli runsaasti yleisöä kannustamassa. Lisämausteen turnaukseen antoi pelaajaesittelyt, musiikki ja tapahtuman kuulutus - niistä rakennettiin huikea turnauspäivä.

A-sarjan voiton vei Itä-Hakkilan Kilpa, jolle finaalissa antoi tiukan vastuksen HJS Hämeenlinnasta. Ensimmäinen erä oli tiukkaa ja tasaista vääntöä, mutta toinen erä oli Kilvan pelaajilta vahvaa työtä, palkintona lopputulos 8-3.

Sijoitukset 3-4 ratkaistiin Tuusulan ja Porin joukkueiden välillä. Voittaja löytyi vasta rankkarikisassa, jossa vasta seitsemännen parin kohdalla syntyi ratkaiseva maali.

B-sarjan voittajaksi nousi koko turnauksen vahvasti pelannut Kontu Helsingistä, voitettuaan omassa finaalissaan Espoolaisen Westend Indiansin joukkueen lukemin 5-2.

Sijoitukset 3-4 ratkaistiin Itä-Hakkilan Kilvan ja Tuusulan toisen joukkueen välisessä ottelussa, jossa vauhdikkaan pelin päätteeksi voiton vei Itä-Hakkilan Kilvan joukkue lukemin 6-2.

Turnauksen päätteeksi jaettiin tasa-arvoisuutta ja yhdenvertaisuutta kunnioittaen kaikille urheilijoille ja valmentajille osallistujamitalit. Päivän huipensi vielä tsempparipelaajille jaetut palkinnot sekä muutama erityispalkinto. 

- Kaikki huomioitiin tasa-arvoisesti, joka on myös seuramme arvojen yksi tärkeimmistä tukijaloista, Seidler sanoo.

Kiitosten yhteydessä Harry Seidler ilmoitti, että vuonna 2018 pelataan juhlaturnaus kutsuttavien joukkueiden kanssa.

- Tämä osaltaan juhlistaa täyttyvää 20 vuoden taivaltani seuran vammaisurheilijoiden parissa. On ollut ilo kulkea tätä polkua arjen sankareiden tukena ja turvana. Työ kuitenkin jatkuu heti turnauksen jälkeen harjoittelun merkeissä, ja kauan ei ehdi mitalisateesta juhlimaan, kun jo aloitetaan juhlaturneen suunnittelu- ja toteutus, Seidler summaa.

Teksti ja kuvat: Itä-Hakkilan Kilpa ry

 

Katselukerrat (2705)/Kommentit (0)

13. marraskuuta 2017/Jutut

Jätä kommentti

Nimi:
Sähköposti:
Kommentti:
Lisää kommentti
 


TUL Uutisviesti