20. huhtikuuta 2018
TUL osallistui CSIT:n kongressiin Israelin Eilatissa 23.-29.10.

TUL osallistui CSIT:n kongressiin Israelin Eilatissa 23.-29.10.

Puheenjohtaja Kimmo Suomi: kongressi vahvisti työväenurheilun aatteellista selkärankaa

Työväen ja amatööriurheilun kansainvälinen federaatio CSIT piti kongressiaan Israelin Eilatissa 23.10.-29.10.2017. TUL:n äänivaltaa käytti puheenjohtaja, professori Kimmo Suomi. Puheenvuorossaan kongressissa hän korosti työväen urheilun tärkeyttä ja yhtenäisyyttä niin kansainvälisesti kuin Euroopassa.

Puheenjohtaja Suomi oli huolissaan erityisesti Wienissä sijaitsevan CSIT:n päämajan valtion tuesta Itävallan parlamenttivaalituloksen jälkeen. Kimmo Suomi arvio, että Eilatin kongressi vahvisti työväenurheilun aatteellista selkärankaa, jolloin kaikissa maissa koko väestön liikkumisoikeuksia vahvistetaan kollaboratiivisella eli yhteistoiminnallisella liikuntapolitiikalla, johon TUL pyrkii myös Suomessa yhdessä maamme muiden liikuntajärjestöjen kanssa.

Suomi korosti sanaa ”väestö”, koska TUL pyrkii vaikuttamaan koko väestön liikuntatasa-arvon kehittämiseen eikä vain jäsenistön. Tällä on suuri periaatteellinen ero moniin muihin urheilujärjestöihin, jotka toimivat vain jäsenyhteisönä.

- Liikunnan pitäisi olla koko väestön oikeus, eikä vain mahdollisuus, johon sorrutaan porvarillista mahdollisuuksien tasa-arvoa korostettaessa, Kimmo Suomi toteaa.

Puheenjohtaja Suomi piti erityisen suuressa arvossa neuvotteluita Eestin Kalevin ja Eestin Joudin edustajien kanssa. Neuvotteluissa sovittiin, että TUL:n 100-vuotisjuhlien yhteydessä kesäkuussa 2019 kutsutaan kansalliset urheilujärjestöt pohtimaan liikuntapoliittisia sekä Itämeren turvallisuus- ja luonnonsuojelunäkökantoja Kisakeskuksessa järjestettävälle kansainväliselle nuorisoleirille. Mukaan kutsutaan Suomen, Viron, Latvian, Liettuan, Venäjän, Saksan, Puolan, Ruotsin, Norjan ja Tanskan kansalliset liikuntajärjestöt.  

CSIT:n kongressi valitsi TUL:n painin nokkamiehen Mika Vuoren jatkamaan painin teknisen komission presidenttinä, kuten myös Markku Kososen jatkamaan Shakin teknisen komission presidenttinä. TUL:n kilpaurheilusta vastaava Antti Kempas valittiin jatkamaan yhdessä Eestin Kalevin Aleksander Tammertin kanssa yleisurheilun teknisen komission sihteerinä.

 

Katselukerrat (2668)/Kommentit (0)

30. lokakuuta 2017/Jutut

Jätä kommentti

Nimi:
Sähköposti:
Kommentti:
Lisää kommentti
 


TUL Uutisviesti