21. kesäkuuta 2018
Sulkavalla kilpailtiin kuulan 10-ottelussa syyskuun viimeisenä sunnuntaina

Sulkavalla kilpailtiin kuulan 10-ottelussa syyskuun viimeisenä sunnuntaina

Eteläsavolaisessa Sulkavan kunnassa järjestettiin Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi kuulan 10-ottelukilpailu syyskuun viimeisenä sunnuntaina 24.9.2017. Kuulan 10-ottelussa on 10 erilaista suoritustapaa, joiden tulokset lasketaan yhteen. Aikuisurheilijoille suunnattu kilpailu käytiin lämpimässä ja aurinkoisessa säässä.

Osallistujia kuulan 10-ottelu keräsi Savonlinnasta, Sulkavalta, Rantasalmelta sekä kauempaa Jyväskylästä ja Kuopiosta. Osa kilpailijoista oli aikuisurheilupuolen aktiiviharrastajia, ja osa omaksi ilokseen liikkuvia.

Kuulan 10-ottelussa on 10 erilaista suoritustapaa, joiden tulokset lasketaan yhteen. Miehillä kuulan paino on 4 kg, kun taas naiset ja kaikki yli 80-vuotiaat kilpailevat 3 kilon kuulalla.

- Kuulaa työnnetään vauhdittomana paikalta sekä oikealla että vasemmalla kädellä, heitetään kahdella kädellä oikealta ja vasemmalta puolelta sekä tehdään erilaisia heittoja pään yli eteen ja taakse, kertoo toisen järjestävän seuran, Savonlinnan Jyryn, aikuisurheiluvastaava Juha Kauppinen.

Naisten kilpailuun osallistunut Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Leena Tenhu piti kipailutapahtumaa hauskana:

- Ei tarvitse hampaat irvessä kilpailla eikä kilpailu ole myöskään liian totinen. Lisäksi kilpailun ilmapiiri oli rento, Tenhunen toteaa.

Monille osallistujille kuulan 10-ottelu oli ensimmäinen, eivätkä he olleet aiemmin kokeilleet eri suoritustapoja.

- Sulkavalla järjestämme kuulan 10-ottelua suurin piirtein kerran kuukaudessa omien harjoitustemme lomassa, joten meille tämä on tuttu laji, Juha Kauppinen kertoo, ja jatkaa, että kuulan 10-ottelu olisi myös monelle heittäjälle hyvä harjoitusmenetelmä.

Tapahtumaa markkinoitiin ensimmäisen kerran laajasti; se oli nähtävissä kilpailukalenteri-sivustolla ja Suomen Aikuisurheiluliiton kilpailukalenterissa. Lisäksi kilpailua markkinointiin sosiaalisessa mediassa. Osallistujien positiivinen palaute kilpailun rennosta ilmapiiristä, aurinkoinen sää sekä paikalle tullut runsaslukuinen yleisö viestivät järjestäjille tapahtuman onnistumisesta.

Tämän vuoden kilpailu siirtyi erilaisten yhteensattumien vuoksi syyskuulle, mutta ensi vuonna tapahtuma pyritään järjestämään elokuun loppupuolella. 

Kuulan 10-ottelun järjestelyistä vastasivat Savonlinnan Jyry sekä Sulkavan urheilijat-41. Tapahtuma oli myös osa TUL:n syyskuussa järjestettävää Liikkeelle!-kuntokuukautta.

Teksti ja kuvat: Savonlinnan Jyry

Katselukerrat (2768)/Kommentit (0)

Tunnisteet:

28. syyskuuta 2017/Jutut

Jätä kommentti

Nimi:
Sähköposti:
Kommentti:
Lisää kommentti
 


TUL Uutisviesti