21. kesäkuuta 2018
Yhdistystoiminta tutuksi seuravierailujen ja opiskelun avulla

Yhdistystoiminta tutuksi seuravierailujen ja opiskelun avulla

Nuorten päättäjien koulutus jatkui Turussa

TUL:n Nuoret päättäjät -opintoryhmä kokoontui Turussa. Ohjelmassa oli kolmeen erilaiseen seuraan tutustuminen ja opiskelua OKM:n ylitarkastaja Sari Virran ja TUL:n hallituksen jäsenen Anu Rajajärven johdolla. Nuoret päättäjät on TUL:n seuroista koottu nuorten ryhmä, jolla on halu kehittää itseään niin seura- kuin yhteiskunnallisina toimijoina.

Nuorten päättäjien ensimmäinen vierailukohde oli vesipalloseura Turun Uimarit. Seuran puheenjohtaja Mika Wickström kertoi seuran menestyksen salaisuudesta ja sen eteen tehdystä kovasta työstä. Kaiken takana on tietoinen päätös menestyä ja suuri määrä talkootyötä. 

Matka jatkui toiseen kohteeseen Liedon Metsäpirtille. Liedon Luja on perinteinen tullilainen yleisseura, joka tarjoaa jäsenistölleen harraste- ja kilpailutoimintaa. Seuraesittelyn piti seuran pitkäaikainen toimija Merja Loukonen. Paikalla olivat myös seuran puheenjohtaja Ulla Kurka, taloudenhoitaja Teuvo Palmen ja nuoriso/jumppapuolen vastaava Virpi Talve. Liedon Luja on löytänyt ja pitänyt paikkansa lietolaisessa urheiluelämässä. Seura kehittää toimintaansa jäsenten ja lähialueiden asukkaiden toiveiden mukaisesti.

Illan päätti pysähdys Turun Tovereiden toimistorakennuksessa, vai pitäisikö sanoa kompleksissa, sillä niin valtavat puitteet seuralla oli. Toiminnanjohtaja Henry Toivari oli silmin nähden liikuttunut Nuorten päättäjien kiinnostuksesta seuran toimintaa kohtaan. Toivari kertoi Turun Tovereiden laajasta toiminnasta sekä varainhankinnasta. 

Päivän vierailut herättivät nuorissa päättäjissä monenlaisia ajatuksia ja ideoita. Ilta päättyi nuorten päättäjien hyvätasoiseen keilakisaan.

Sunnuntaiaamu alkoi OKM:n ylitarkastaja Sari Virran epistolalla. Aamun aiheena olivat urheiluorganisaatiot ja valtionrahoitus. Sari Virta käsitteli seikkaperäisesti OKM:n toimintaa ja rahoitusta urheiluelämän taustalla. Tarkemmin hän perehtyi  seurojen tai seurayhtymien mahdollisuuksiin saada seuratukea esimerkiksi kehittämishankkeita tai toiminnan laajentamista varten. Virta korosti, että hakemuksia tehdessä on hyvä perehtyä ohjeisiin, ja varata aikaa hakemusten täyttämiseen ja lähettämiseen.

Päivä päättyi TUL:n hallituksen Anu Rajajärven pitämään Seuratoiminnan perusteet -kurssiin. Rajajärvi käsitteli erityisesti yhdistystoimintaa ja seuran sääntöjä. Nuoret pääsivät vetämään myös mallikokokouksen pienryhmätyönä.

Nuoret päättäjät -ryhmä sai paikallista apua TUL:n nuorisovaliokunnan varapuheenjohtaja Mia Saloselta, niin ennakkojärjestelyissä kuin paikanpäällä Turussa. Vuoden 2017 Nuoret päättäjät -koulutus päättyy 4.11. Helsingissä pidettävään päätöstilaisuuteen.

Teksti: Jarkko Tenkula
Kirjoittaja on TUL:n lasten ja nuorten aluevastaava 

Katselukerrat (3241)/Kommentit (0)

Tunnisteet:

26. syyskuuta 2017/Jutut

Jätä kommentti

Nimi:
Sähköposti:
Kommentti:
Lisää kommentti
 


TUL Uutisviesti