20. maaliskuuta 2018
Yhdeksänkymppisellä Korpilahden Pyrinnöllä on vankat yleisseuran juuret

Yhdeksänkymppisellä Korpilahden Pyrinnöllä on vankat yleisseuran juuret

90-vuotias Korpilahden Pyrintö perustettiin Korpilahden Työväentalolla 20.9.1927. Seura juhlisti merkkipäiväänsä 16.9.2017 Korpilahden koulukeskuksessa. Nykyisin seura tunnetaan erityisesti lentopallotoiminnastaan, mutta Pyrintö tarjoaa myös vireää kuntoliikuntaa taajaman ja kylien asukkaille.

Pyrinnön takavuosien pitkäaikaisen sihteerin Martti Salmisen mukaan Korpilahden Pyrinnön toiminnassa oli parhaimmillaan mukana yksitoista toimivaa jaostoa ja yli kuusisataa jäsentä. Vetäjien ja tilojen puuttumisen vuoksi monien lajien toiminta on vuosien saatossa päässyt loppumaan.

Tätä nykyä Pyrintö mielletään aktiiviseksi lentopalloseuraksi, joka tarjoaa toimintaa erityisesti tytöille ja naisille, miespuolisia pallonpomputtajia kuitenkaan unohtamatta. Lentopallon asemaa korostettiin jo vuonna 1997 julkaistussa 70-vuotishistoriikissa otsikoinnilla ”Kuningas lentopallo”.

Alkaneella pelikaudella Korpilahden Pyrinnöllä on remmissä yksitoista joukkuetta sekä yksi sekajoukkue. Aktiivijäseniä on seuran uuden puheenjohtajan Marko Riepposen mukaan kaikkiaan noin 170.

Pyrinnön lentopallotoimintaa ja nuorten kasvatusta on pönkittänyt vahvasti kansainvälinen toiminta, erityisesti yhteistyö Jyväskylän unkarilaisen ystävyyskaupungin Debrecenin lentopalloilijoiden kanssa. Korpilahtisten osuus on ollut vahva myös virolaisten kanssa toteutetussa TUL:n liittojoukkuetoiminnassa. Myös Power Cup on kuulunut pitkään joukkueiden kevään ja alkukesän toimintaan.

TUL palkitsi seuratyöntekijöitä ansiomerkein

 

Seuran juhlallisuudet käynnistyivät komeasti 27.1.2017 Jyväskylän Paviljongissa järjestetyssä Keski-Suomen Urheilugaalassa. Tilaisuudessa seuran edustajat vastaanottivat Suomen Lentopalloliiton myöntämän Sinettiseura-tunnustuksen, jonka auditoinnissa Keski-Suomen Liikunnalla on ollut merkittävä osuus.

Korpilahden koulukeskuksessa 16.9.2017 järjestetyssä seuran 90-vuotisjuhlassa Korpilahden Pyrinnön puheenjohtajan totesi, että tämän päivän Pyrintö ei ole vain lentopalloseura. Pyrintö tarjoaa Korpilahden taajaman ja kylien asukkaille myös vireää kuntoliikuntatoimintaa. Esimerkiksi tänä vuonna ohjelmassa on ollut pilkkikisat, Hippo-hiihdot, kävelytapahtumia, onkikisat sekä lasten liikuntakerhotoimintaa. Myös Beach Volleyta on pelattu Jyväskylän kaupungin Päijänteen rannalle rakentamalla uudella kentällä.

Seuran 90-vuotisjuhlassa TUL:n puheenjohtaja Kimmo Suomi ja TUL Järvi-Suomen puheenjohtaja Hannu Kiminkinen luovuttivat Keski-Suomen piirin kultaisen ansiomerkin Erkki Pitkäselle ja TUL:n kultaisen ansiomerkin seuran pitkäaikaiselle puheenjohtajalle Jukka Pesoselle.

Teksti: Hannu Kiminkinen
Kirjoittaja on TUL Järvi-Suomen puheenjohtaja.

Kuva: Jari Jermalainen


Katselukerrat (1934)/Kommentit (0)

Tunnisteet:

25. syyskuuta 2017/Jutut

Jätä kommentti

Nimi:
Sähköposti:
Kommentti:
Lisää kommentti
 


TUL Uutisviesti