19. kesäkuuta 2018
Rentouttavaa yhdessäoloa nuorten ruskaretkellä Konttaisilla

Rentouttavaa yhdessäoloa nuorten ruskaretkellä Konttaisilla

TUL:n läntisen alueen nuoret viettivät rentouttavan ruskareissun Konttaisilla. Reissu järjestettiin kolmatta vuotta putkeen ruskan aikaan ja tänä vuonna osallistujia oli Seinäjoelta ja Turusta. Mukaan lähtenyt porukka tulee mahtavasti toimeen toistensa kanssa ja on todella tiivis, vaikka koko porukalla nähdäänkin vain pari kertaa vuodessa. Reissun ohjelmaan kuului eläintarhassa vierailu, golfaamista, kapuaminen Valtavaaralle sekä tietysti ajanviettoa hyvässä seurassa. Töitäkin tehtiin, sillä suunnittelimme syksyn ja kesän vuoden 2019 kansainvälisen nuortenleirin ohjelmaa.

Lähdimme reissuun keskiviikkoaamuna ja ensimmäisen pysähdyksen teimme Kalajoella. Söimme eväitä ja kävelimme rannalla kuumassa auringonpaisteessa. Saatuamme mahat täyteen otimme suunnaksi Konttaisen. Saavuimme perille juuri auringonlaskun aikaan. Ensimmäinen ilta oli pääasiassa aloilleen asettumista ja rauhallista ajanviettoa yhdessä (lukuun ottamatta yhden osallistujan nilkannyrjähdystä).

Torstaiaamuna otimme suunnaksi Sallan Oulangan Kanjonin kurkkauksen. Reitti on 6 kilometriä pitkä ja sen aikana pääsee nauttimaan soista, puroista sekä näyttävästä kanjonista. Pysähdyimme pariin otteeseen paistamaan makkaraa sekä syömään eväitä. Kävimme torstaina myös kapuamassa Valtavaaralle auringonlaskun aikaan.

Perjantaina aamupäivällä lähdimme Rukalle kokeilemaan kesäkelkkailua. Ensin menimme näköalahissillä ylös ja sitten laskimme kelkalla alas. Kelkkarata on kilometrin pituinen ja siinä sai otettua kovatkin vauhdit, jos uskalsi. Jokainen laski pari laskua, ja sitten menimme hetkeksi kiertelemään Ruka kylään, ennen seuraavalle etapille lähtemistä.

Ajoimme Kuusamoon, jossa kävimme syömässä O’Learys Sporttibaarissa. Ruoka oli niin maittavaa, että koko ruokailun aikana kenestäkään ei kuulunut äännähdystäkään. Syötyämme lähdimme kokeilemaan golfia. Opettajana meillä toimi Kuusamo Golfin puheenjohtaja Hannu Virranniemi. ”Pienestä” tuulesta ja sateesta huolimatta kokemus oli hieno ja osa meistä jopa osui golfpalloon. Tämän jälkeen suuntasimme kohti yöpymispaikkaamme Konttaista ja vietimme loppuillan siellä saunoen, pelejä pelaten ja oleillen.

Lauantaiaamuna suuntasimme kohti Ranuan eläintarhaa. Eläintarhan kohokohtana oli jääkarhunpentu, joka on nimetty Sisuksi. Kierrettyämme eläintarhan lähdimme takaisin yöpymispaikkaamme ja viimeisen illan kunniaksi söimme tortilloja ja katsoimme kauhuelokuvan. Sunnuntaiaamuna koitti pakkaaminen, siivoaminen ja kotiin lähteminen.

Reissu oli jälleen kerran mukava ja erittäin antoisa. Tänä vuonna osuimme paikanpäälle ruskan aikaan paremmin, kuin muina vuosina!

Reissusta kuvattu video:

Teksti: Annemari Keltamäki

 

 

Katselukerrat (3697)/Kommentit (0)

Tunnisteet:

13. syyskuuta 2017/Jutut

Jätä kommentti

Nimi:
Sähköposti:
Kommentti:
Lisää kommentti
 


TUL Uutisviesti