19. kesäkuuta 2018
Nuoret päättäjät alkoi Kisiksessä

Nuoret päättäjät alkoi Kisiksessä

Jarkko Tenkula

TUL:n nuorisovaliokunta käynnisti neljännen Nuoret päättäjät –koulutuksen viikonvaihteessa Kisakeskuksessa. Koulutuksia on järjestetty vuodesta 2012 alkaen. Vuoden 2017 Nuoret päättäjät -koulutus koostuu neljästä lähijaksosta, etätehtävistä ja mahdollisuudesta osallistua nuorten kansainväliseen koulutukseen Riiassa kesäkuussa.

Koulutukseen osallistuu nuoria kolmelta TUL:n alueelta. Pohjoiselta alueelta koulutuksessa on mukana Maria Vehkaperä; läntiseltä alueelta Annemari Keltamäki, Julia Pölönen, Nea Kunto, Valtteri Jääskeläinen, Roni Kärpijoki, Siiri Lilja ja Maiju Salonen; ja eteläiseltä alueelta Niklas Virmanen, Miika Parkkari, Kristiina Kettula ja Miika Tuominen. Kaikki kaksitoista mukaan lähtenyttä nuorta olivat starttiviikonloppuna mukana hyvällä asenteella oppimassa uutta ja jakamassa osaamaansa tietoa kurssilaisille.

Kisakeskusviikonloppu toteutettiin  huomioiden urheiluopiston tarjoamat hyvät puitteet opiskelulle ja liikunnalle. Ensimmäisen jakson tavoite oli nuorten ryhmäytyminen ja Suomalaisen liikuntaorganisaation omaksuminen ja sen toiminta. Viikonlopun juoksutuksesta vastasi vs. nuorisotoimen kehittäjä Jarkko Tenkula. Opetuksellisen panoksen viikonloppuun antoivat OKM:n ylijohtaja Esko Ranto ja TUL:n varapuheenjohtaja Riku Ahola. Liikunnallisista osuuksista vastasivat Kisakeskuksen opettajat, jotka ohjasivat seinäkiipeilyä ja pickleballia. Nuoret itsessään olivat toiminnan keskiössä purkaessaan etätehtäviään toisilleen.

Nuorilta saadun palautteen perusteella ohjelma vastasi odotuksia ja katse on suunnattu jo seuraavaan kertaan, jolloin aiheena on tapahtumien järjestäminen. Koulutuksen vetäjänä täytyy todeta, että meillä on mukana 12 kultakimpaletta, joista jokaisella on annettavaa toisilleen. Kyllä tässä pakostakin odotusarvot nousee yhä korkeammalle, kun tällaisen porukan kanssa saa työskennellä, virkkoi Tenkula päivien päätteeksi jakaessaan uudet etätehtävät opiskelijoille.  TUL –hei, hei, hei !

Kirjoittaja on TUL:n vt. Nuorisotoiminnan kehittäjä

 

Katselukerrat (6236)/Kommentit (0)

26. huhtikuuta 2017/Jutut

Jätä kommentti

Nimi:
Sähköposti:
Kommentti:
Lisää kommentti
 


TUL Uutisviesti