19. kesäkuuta 2018
Turun Uimareiden naisten joukkue lähtee kirkastamaan viime vuoden hopeamitaleja

Turun Uimareiden naisten joukkue lähtee kirkastamaan viime vuoden hopeamitaleja

Turun Uimarit, Lehdistötiedote

Turun Uimareiden naisjoukkue raivasi tiensä SM-finaaleihin toisena vuonna peräkkäin. Välierässä TU voitti viime kauden hallitsevan Suomen Mestarin UiTa:n suoraan otteluvoitoin 2-0. Viime vuonna tamperelaiset voittivat mestaruuden suoraan kolmella ottelulla eli osat ovat vuodessa kääntyneet ympäri.

TU:n naisten kausi on ollut menestyksekäs. Syksyllä joukkue voitti Suomen Cupin lähes näytös tyyliin jättämättä epäilystäkään siitä mikä joukkue oli syksyllä parhaassa kunnossa. Naisten runkosarja oli erittäin tasainen ja vasta viimeisillä kierroksilla saatiin ratkottua viidestä joukkueesta neljä välieräjoukkuetta. Mikään joukkueista ei pystynyt omaa paikkaansa varmistamaan ennen paria viimeistä kierrosta. Pelit menivät ristiin ja voitotkin ratkesivat yleensä muutaman maalin erolla. TU kuitenkin pystyi nappaamaan runkosarjan voiton ja kotiedun pisteen erolla Senttereihin.
 
Turun Uimareiden riveissä pelaa Suomen paras naisvesipalloilija 18-vuotias Melisa Niskanen. Hän on nuoresta iästään huolimatta kokenut pelaaja, joka altaassa vapaana ollessaan tekee mitä haluaa. Vesipallo on kuitenkin joukkuelaji ja yksi pelaaja ei yksin pärjää. TU:n naiset ovat nyt kolmantena SM-kautenaan nostaneet yksilöinä tasoaan ja kun vastustajat joutuvat rakentamaan taktiikkansa Melisan kiinni pitämiseksi, pystyvät muutkin naiset tarvittaessa maalintekoon. Puolustuspäässä joukkue ei pelkää kontakteja, vaan käyttää Ruotsin pelireissuilta saamiaan oppeja ja pelaa omaa kovaa periksi antamatonta peliään. Maalissa Vilma Seppänen venyy tarvittaessa loistotorjuntoihin. Kokenut valmennuskaksikko Jonny Lindroos ja Karri Kukkonen tuntevat joukkonsa ja osaavat peluuttaa naisia parhaan tuloksen saamiseksi. Naisten valmentaminen kun kuulemma on ihan oma lajinsa.
 
Turun Uimareiden finaalivastus Porin Sentterit jäi viime vuonna mitalien ulkopuolelle. Syksyn Suomen Cupissa joukkue ylsi loppuotteluun, mutta kärsi finaalissa selvän tappion turkulaisille. Runkosarjan neljästä kohtaamisesta TU vei kolme. Runkosarjan ottelut ovat osoittaneet että näissä otteluissa pelataan välillä tunteetkin kuumana kun kumpikaan joukkue ei tahdo antaa tuumaakaan periksi. Pientä ylimääräistä latausta tulee varmasti siitä, että Senttereiden ykköspelaaja Sari Viljanen sekä maalivahti Erika Alander harjoittelevat molemmat Turussa ja pelaavat näin Impivaarassa ikään kuin kotialtaassa. Finaaleissa on luvassa tulikuumaa naisten vesipallotaistoa, jota kannattaa tulla katsomaan paikan päälle. Aina ei tiukka ja kiihkeä peli tarjoa vesipallon kaikkia hienouksia, mutta kiihkeitä kaksinkamppailuja ja taistoja on varmasti tiedossa.
 
Finaalipelit alkavat Turussa tulevana lauantaina 29.4. kello 18:30. Seuraava peli pelataan Porissa 5.5 ja kolmas peli 6.5 Turussa (kello 18:30). Tarvittaessa neljäs peli otellaan Porissa 7.5. ja viides Turussa 13.5 (kello 18:30).

Lisätiedustelut: 

Naisten joukkueen päävalmentaja Jonny Lindroos (044 556 042)
Naisten joukkueen kapteeni ja joukkueenjohtaja Maria Spoof (puh. 040 751 2008)
TU:n puheenjohtaja Mika Wikström (puh. 040 754 9610)

 


 

Katselukerrat (4826)/Kommentit (0)

Tunnisteet:

26. huhtikuuta 2017/Jutut

Jätä kommentti

Nimi:
Sähköposti:
Kommentti:
Lisää kommentti
 


TUL Uutisviesti