24. kesäkuuta 2018
Iloisia kohtaamisia ja uusia ideoita seuratoimintaan Aprilliristeilyltä.

Iloisia kohtaamisia ja uusia ideoita seuratoimintaan Aprilliristeilyltä.

Kaisa Nyberg

Liikunnan ja TUL:n ystävät täyttivät viikonloppuna Viking Gracen. Terminaalin aulassa oli nähtiin useita iloisia kohtaamisia ja nouseva juhlatunnelma oli käsin kosketeltava. Mukana oli myös useita ensikertalaisia aprilliristeilijöitä mikä lämmitti mieltä järjestäjän näkökulmasta.

Hetki Viihteelle osiossa yleisöä viihdyttivät Etelä-Espoon veteraanien tanssiryhmä Serafiinat, jotka esittivät ihastuttavia tanssinumeroita iloisella naisenergialla. Esiintymässä oli myös miesten tanssiryhmä, Keppimiehet Lamminpään Korvesta. Keppimiesten esityksissä päästiin fiilistelemään hieman mennyttä liittojuhlaa ja samalla käynnistettiin laskenta kohti satavuotisjuhlavuotta 2019, jolloin TUL liittojuhla järjestetään Helsingissä. Lajiesittelystä vastasi tänä vuonna Capoeira-ryhmä Grupo Capossu, joka johdatti yleisön brasilialais-afrikkalaisiin rytmeihin ja esittivät niiden tahtiin Capoeira-pelin.

Hetki Viihteelle -ohjelmassa puheenvuoron saivat myös TUL:n puheenjohtaja Kimmo Suomi, sekä liiton uusin yhteistyökumppani Sultrade. Pääsihteeri Risto Korpela kertoi yhdessä Sultraden edustajien Kari Toivosen ja Mikko Kaijansinkon kanssa TUL:n uudesta yhteistyösopimuksesta Sultrade väline ja urheiluvaate -maahantuojan kanssa. Yhteistyö tarjoaa suoran jäsenedun liiton jäsenseuroille, käyttöömme kustomoidun verkkoalustan kautta. Yhteistyöstä tullaan tiedottamaan seuroja tarkemmin tulevan kevään aikana.

Seminaarissa kuulimme mielenkiintoisia ja ennen kaikkea ajankohtaisia puhujia. Aiheet kulkivat liikuntapolitiikasta tasa-arvokysymyksiin sekä järjestötoiminnan kehittämiseen.

Seminaariohjelman avasi puheenjohtaja Kimmo Suomi katsauksellaan ajankohtaisiin asioihin TUL:ssa ja liikuntapolitiikassa. Suomi nosti esille TUL:n vahvuustekijöitä koko kansan liikuttajana ja kansainvälistä toimintaa järjestävänä organisaationa. TUL ei tee työtä ainoastaan jäsentensä eteen vaan koko väestön eteen edistämällä matalan kynnyksen harrastetoimintaa valtakunnallisesti.

Pääsihteeri Risto Korpela puhui urheiluseuran markkinointi- ja yhteistyötoimintanasta. Aihe on ajankohtainen, sillä monet seurat tarvitsevat uusia keinoja omaan varainhankintaan ja oman toimintansa näkyväksi tekemiseen. Kilpailu yhteistyökumppaneista on kuitenkin kovaa. Puheenvuoron aikana kuulimme TUL:n yhteistyökumppaneiden näkemyksiä siitä mikä saa yritykset kiinnostumaan yhteistyöstä tiettyjen urheiluseurojen kanssa.

Dosentti ja erikoistutkija Päivi Berg kertoi omassa puheenvuorossaan Urheilun takapuoli -kirjassa sivutuista tutkimustuloksista koskien tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta lasten ja nuorten urheiluseuraharrastuksissa. Yhdenvertaisuusloukkaukset ovat vakavia rikkomuksia, mutta kuitenkin niistä puhutaan liikunnan parissa toistaiseksi vähemmän kuin sellaisista aineellisista rikkeistä kuten vaikkapa doping.

Liikunta- ja urheilupsykologi Marja Kokkonen Jyväskylän yliopistosta kertoi yleisölle seksuaalivähemmistöjen kokemasta syrjinnästä ja sen aiheuttamasta henkisestä pahoinvoinnista liikunnassa ja urheilussa. Yhteisön hyväksyntä ja toimintaan mukaantulon helppous on osa matalan kynnyksen harrastetoimintaa ja näin ollen tärkeä asia myös TUL:n toiminnassa. Yksilölle on kuitenkin aina tärkeää kokea olevansa tervetullut ja hyväkysytty omassa yhteisössään omana itsenään. Kokkosen puheenvuoron herätti erityisesti nuoret kuulijat mukaan keskusteluun ja esitystä kiiteltiinkin sen vuorovaikutteisuuden vuoksi.

Seminaariohjelman viimeinen puhuja oli Marttaliiton johtava asiantuntija Marjahelena Salonen. Martat ovat onnistuneet saamaan järjestön uuten nousuun ja Marjahelena Salonen avasi yleisölle niitä menestystekijöitä, jotka ovat vaikuttaneet marttojen menestykseen niin brändityössä kuin yhteistyössä vapaaehtoisten kanssa. Salonen painotti myös viestinnän ja toiminnan ketteryyden merkitystä menestyvän järjestön toiminnassa.

Eko Viljasen vetämä yhteislaulu ja urheiluvisa-spesiaali keräsi mukavan määrän yleisöä yhteen risteilyn päätteeksi. Tiukkana tuomarina vakuuttanut Viljanen esitti muutamia visaisia yleisökysymyksiä, mutta varsinaisen joukkuekisan voittoon kipusi lopulta Leppävaaran Sisun joukkue.

Risteilypalautteiden sekä käytäväkeskustelujen perusteella matkustajat viihtyivät risteilyllä erittäin hyvin ja monet suunnittelivatkin jo seuraavan vuoden Aprilliristeilyä. Omasta puolestani haluan kiittää kaikkia paikalle tulleita ja toivottavasti näemme yhtä iloisissa merkeissä jälleen pian!

Kirjoittaja on TUL:n työntekijä ja Aprilliristeilyn järjestäjä.

 

 

Katselukerrat (7390)/Kommentit (0)

Tunnisteet:

10. huhtikuuta 2017/Jutut

Jätä kommentti

Nimi:
Sähköposti:
Kommentti:
Lisää kommentti
 


TUL Uutisviesti