20. maaliskuuta 2018
Eesti Kalev palloili mestariksi

Eesti Kalev palloili mestariksi

Jarkko Tenkula

Lahden Mukkulassa pelattiin viikonvaihteessa 34. kansainvälinen ay-jalkapalloturnaus. Eestin Kalevin nuori joukkue oli vähintään maalin verran parempi muita joukkueita. TUL lähti puolustamaan mestaruutta täysin uusitulla joukkueella, sillä edellisvuoden mestarijoukkueesta mukana oli ainoastaan yksi pelaaja. Joukkueen valmentaja Seppo Salmi kertoikin, että valmistautuminen on ollut haastavaa.

Turnaus käynnistyi lauantaiaamusta ja pelejä pelattiin niin kilpa- kuin harrastesarjassa. Harrastesarjan voittajaksi pelasi lähes 40 pelaajan rosterin turvin Peace United, joka oli sarjassa suvereeni. He pelasivat käytännössä kahdella eri joukkueella, kun toiset taiteilivat 11-13 pelaajan turvin.

Kilpasarjassa nähtiin kovaa taistelua loppuottelupaikasta. Taistelu käynnistyi TUL:n ja Eestin Kalevin ottelulla, jossa Kalevin pojat poistuivat kentältä 1-0 voittajina pienen onnenkantamoisen saattelemana. TUL:n maalivahdin avaus suuntautui liikaa keskelle ja Kalevin keskikenttäpelaaja pääsi taidokkaasti roikottamaan pallon yli perään juosseen maalivahdin. TUL:lla oli etsikkopaikkansa, mutta osumatarkkuus oli heikkoa. Ottelu oli tasoltaan hyvä ja palloa pelattiin puolin ja toisin pelaajalta toiselle koko kentän alueella.

Toinen ottelu Posti/PAU vs TUL oli luonteeltaan erilainen. Maalipaikkoja tuhlailtiin erityisesti viherpaitojen toimesta. Ottelun ratkaisu tapahtui kulman jälkitilanteesta, kun peliväline vaihtoi TUL:n puolustajasta suuntaa ja liukui vastustamattomasti verkon perukoille. Postin voittaessa aamulla IAU:n, olivat finalistit käytännössä selvät.

Sunnuntain aamupelissä TUL:n joukkueen ketsuppipullo sitten aukesi, vaikka IAU maalivahti pitikin joukkuetta pystyssä ensimmäisen varttitunnin upeilla torjunnoillaan. Lopputulos ei anna sijaa selittelyille, vaan TUL voitti ottelun 6-0. Yhtä suvereeni oli Eestin Kalev finaalissa, kun Posti/PAU kaatui 5-0 lukemin.

Turnausjärjestäjien kanssa käytiin keskustelua turnauksen kehittämisestä ensi vuonna. Mahdollisia kehityspisteitä voisi olla harrastesarjan jakaminen 8 vs 8 ja 11 vs 11 sarjoihin, sekä TUL cupin lopputurnauksen tuominen tapahtuman yhteyteen.


Kirjoittaja on TUL ry:n jalkapallon lajipäällikkö


 

Katselukerrat (4163)/Kommentit (0)

Tunnisteet: jalkapallo ay

20. maaliskuuta 2017/Jutut

Jätä kommentti

Nimi:
Sähköposti:
Kommentti:
Lisää kommentti
 


TUL Uutisviesti