20. maaliskuuta 2018
Ottelu on päättynyt - Pauli Ojakangas on poissa

Ottelu on päättynyt - Pauli Ojakangas on poissa

Nyrkkeilijä, valmentaja ja seuratyömies Pauli Ojakangas kuoli äkilliseen sairauskohtaukseen kotonaan Kajaanissa helmikuun toisena viikonvaihteena. Hän oli kuollessaan 68-vuotias. Hänet muistetaan ennen kaikkea pitkästä ja menestyksellisestä nyrkkeilyurastaan sekä sen jälkeisestä vuosikymmeniä kestäneestä valmennus- ja ohjaustoiminnasta nuorison parissa.

Pauli Ojakangas aloitti Ylivieskan Vedossa nyrkkeilyharrastuksensa 9-vuotiaana veljiensä Joukon ja Pentin sekä Erkin valmennuksessa. Pitkällä kilpaurallaan hän otteli yli 300 ottelua, joista n. 30 kansainvälisiä. Nuorten sarjoissa hän voitti yhden Suomen mestaruuden ja kaksi TUL:n nuorten mestaruutta.

Ylivieskan Vedon paidassa veljensä Pentin valmennuksessa hän kamppaili ensimmäisen yleisen sarjan mestaruutensa nuoratussa neliössä vuonna 1968 ja karsi pääsystä Mexikon olympialaisiin. Ylivieskasta lähdettyään hän edusti Tampereen Työväen Nyrkkeilijöitä sekä Otanmäen Työväen Urheilijoita. Kaiken kaikkiaan hän voitti kolme Suomen mestaruutta ja kaksi pronssia. TUL:n kovissa mestaruuskisoissa hän saavutti yhden kullan, kolme hopeaa ja kaksi pronssia. Kilpakumppanit muistavat hänet herrasmiehenä niin kehässä kuin sen ulkopuolellakin.

Kilpaurheilu-uransa ohessa hän koulutti itseään valmentajana ja toimi TUL:n nyrkkeilyn valiokunnissa ja työryhmissä. Koulutukseltaan hän oli nuoriso - ja raittiusohjaaja ja työskenteli pitkään Kajaanin kaupungin ja sitä ennen Vuolijoen kunnan palveluksessa.

Pauli Ojakangas teki pitkän valmentajauran vapaaehtoistyönä Otanmäessä ja Kajaanissa. Hänen valmennuksessaan kehittyivät monet nuoret nyrkkeilyn kansalliselle huipulle. Kajaanin Kuohun piirissä hänet muistetaan monipuolisena ohjaajana niin nyrkkeilyn kuin muunkin seuratyön saralla. Kuntonyrkkeilyä hän ohjasi kuolemaansa saakka. Paulille mieluisia harrastuksia olivat myös teatteritoiminta ja musiikkitapahtumien järjestäminen.

Ansioistaan hänelle myönnettiin TUL:n Kainuun piirin ansiomerkki 1988 ja TUL:n kultainen ansiomerkki 1998 (no 1584)

Paulia jäävät kaipaamaan avopuoliso, Mika-poika lapsineen, puolison lapset, Paulin veljekset ja laaja ystävien ja harrastajien piiri.  

Teksti: Aki ja Erkki Ojakangas
Kuva: Kajaanin Kuohu


 

Katselukerrat (7493)/Kommentit (0)

Tunnisteet:

23. helmikuuta 2017/Jutut

Jätä kommentti

Nimi:
Sähköposti:
Kommentti:
Lisää kommentti
 


TUL Uutisviesti