21. kesäkuuta 2018
Benedek Oláh TUL:n Vuoden urheilija

Benedek Oláh TUL:n Vuoden urheilija

Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry juhli 98. vuosipäiväänsä Helsingissä O’Learys-ravintolassa. Juhlavieraiden joukossa oli urheiluvaikuttajien lisäksi paljon ”tullilaisia”. Tunnelma olikin erittäin lämminhenkinen vanhojen tuttujen vaihtaessa kuulumisiaan keskenään. Juhlahumussa keskiöön kuitenkin nousivat ansaitusti itse palkittavat.

Benedek Oláh, Seinäjoen Sisu palkittiin Vuoden urheilijana. Pentin kausi oli erinomainen, miehen omien sanojen mukaan ehdottomasti paras. Toipuminen leikkauksesta on sujunut hyvin ja kisakuntoa on alettu hakea. Pentin parhaat saavutukset kahden SM-kullan lisäksi olivat kahdesti pääsy EM-kisoissa kahdeksan parhaan joukkoon ja pääsy Rion olympialaisiin ensimmäisenä suomalaisena pöytätennispelaajana.

Vuoden nuorena toimijana palkittiin Taija Luoma ja vuoden nuorisotoimijana Tomi Kotoneva Seinäjoen Sisusta. Vuoden liikuntakulttuuriteko-palkinnon sai Hymyilevä mies –elokuva, joka kertoo Kokkolalaislähtöisen Olli Mäen tarinan. Elokuva sai ensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlilla ja voitti siellä arvostetun Un Certain Regard -sarjan pääpalkinnon. Yksi elokuva kuvauspaikoista oli Perhon Urheilijoiden kylätalo ja kohtauksissa oli mukana Kokkolan Jymyn aktiiveja. Olli Mäki saapui itse paikalle noutamaan palkinnon yhdessä Hymyilevä mies -elokuvassa Mäkeä näytelleen Jarkko Lahden kanssa.

Vuoden joukkueena palkittiin Kalle Kaihari –säätiön kultaisella kiekolla koripallon naisten SM-hopeaa voittanut joukkue Hyvinkään Ponteva. Hyvinkään Pontevaa paikan päällä edustivat seuran puheenjohtaja Hanna-Mari Kujala sekä pelaajat Taru Tuukkanen ja Henna Salomaa. Vuoden valmentajan palkinnon sai Laura Ahonen, voimistelu- ja urheiluseura Elise. Ahonen valmentaa naisten rytmisen voimistelun maajoukkuetta, jonka lisäksi hän valmentaa myös seuran 8 – 11 vuotiaita tyttöjä. Oman vahvuutensa Ahonen kokee olevan kokonaisvaltaisessa valmennuksessa, missä fyysisen harjoittelun lisäksi on otettu huomioon ravinto, huolto sekä opiskelu.

TUL:n maljan sai Kari Uotila pitkäaikaisesta työstään Suomalaisen ja ”tullilaisen” urheilun ja seuratyön hyväksi. TUL:n Suur-Helsingin piirin puheenjohtaja, Olarin Tarmon kunniapuheenjohtaja ja liiton entinen varapuheenjohtaja Kari Uotila on ollut aktiivinen seuratoimija jo vuodesta 1977 lähtien. Uotila on tunnettu tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden aktiivisena edistäjänä.

Yhdenvertaisuus palkinnon tasa-arvoa edistävästä työstä liikunnan parissa sai Haukiputaan Heitto. Perusteina palkinnolle oli muun muassa seuran perustama taloudellinen tukijärjestelmä, jonka avulla pyritään luomaan tasapuoliset harrastusmahdollisuudet lompakon kokoa katsomatta. Kuntatasolla seura on tehnyt arvokasta työtä pitkäaikaistyöttömien, turvapaikanhakijoiden sekä palvelutalojen asukkaiden kanssa. Haukiputaan Heiton jäsenistä suurin osa on lapsia tai nuoria, mutta seura on myös tunnettu erittäin aktiivisesta veteraanitoiminnasta.  

TUL:n päivässä palkittiin myös syyskuun 2016 Askelkisassa eniten askelia keränneet osallistujat. Joukkuekisan voitto meni joukkueelle Pro-Naiset ja yksilökisan voitto meni Patrik Stenholmille. Yhteensä voittajat askelsivat syyskuun ensimmäisen kahden viikon aikana 1264 km.

TUL on omalla toiminnallaan vahvasti mukana Suomen itsenäisyyden juhlavuoden teemoissa ja valmistautuu omaan 100-vuotisjuhlavuoteen 2019.

Kuvat: Ismo Alhoniemi

 

Katselukerrat (8068)/Kommentit (0)

Tunnisteet:

27. tammikuuta 2017/Jutut

Jätä kommentti

Nimi:
Sähköposti:
Kommentti:
Lisää kommentti
 


TUL Uutisviesti