24. toukokuuta 2018
Karakallion Kuntoliikunta tekee liikunnan tärkeää ruohonjuurityötä

Karakallion Kuntoliikunta tekee liikunnan tärkeää ruohonjuurityötä

Euroopan unionin puhekieleen tuli muutama vuosi sitten uusi sana ”grassroots”. Ruohonjuuritason toimintaa tarkoittava sana on yleistynyt sitä mukaan, kun liikunta ja urheilu ovat vahvistaneet asemiaan EU:n toimivaltaan kuuluvina.

Ruohonjuuritason seuratoiminnasta parhaita esimerkkejä tarjoaa espoolainen Karakallion Kuntoliikunta. Seura on 45 vuotta liikuttanut karakalliolaisia, viherlaaksolaisia mutta myös kauempaa saapuvia.

Karakallion asuinalue Länsi-Espoossa alkoi rakentua 1960-luvulla. Karakallion Kuntoliikunnan perustajajäseniin kuuluvat Anna-Liisa ja Pentti Salmi muuttivat Karakallioon 1960-luvun lopulla ja joutuivat nopeasti havaitsemaan, ettei asukkaille järjestetty minkäänlaista kuntoliikuntaa.

Seuran perustava kokous pidettiin vuonna 1971, kun Salmen pariskunnan ohella muutama aktiivinen liikkuja halusi harrastaa kuntoliikuntaa yhdessä ja seuran nimen alla. Sanoista tekoihin eli saman henkisiä ihmisiä kerättiin yhteen ja perustettiin seura Karakallion Kuntoliikunta. Anna-Liisa Salmi on käynyt kuntojumpassa alusta lähtien.

Lentopallolla sekä jumpalla aloitettiin ja nämä kuntoliikuntamuodot ovat pysyneet seuran viikko-ohjelmassa alusta alkaen. Alkuvuosina harrastettiin yhdessä myös hölkkäämistä ja retkeilyä, mutta ne loppuivat vähitellen. Seuran puheenjohtajan Seija Pestin mukaan Karakallion Kuntoliikunnan tärkeitä alkuvuosia olivat tukemassa Espoon kaupungin liikuntamyönteisyys sekä koulujen liikuntatilojen maksuttomuus.

Jumpassa on hauskaa

Tiistai-iltana Viherkallion koulun salista kuuluu iloinen puhe. Nauraminen ei tälle ryhmälle ole vierasta. 15 naista noudattaa ohjaajansa Sari Sonnisen neuvoja ja vuoron päätyttyä pukuhuoneeseen menee tyytyväisiä ihmisiä.

- Keskimäärin jumpalla käy hieman yli 20 ihmistä. Jumppa on tiistaisin ja lentopalloa pelataan maanantaisin ja torstaisin. Jos jumpalla käykin vain naisia, osallistuu lentopalloon naisia ja miehiä, Pesti sanoo.

Syksyllä jumppaan mukaan tulleet Milla Lauttaniemi ja Ramona Korhonen eivät ole joutuneet pettymään. Kumpikin on mielissään lähdettyään ensimmäiselle tunnille, jonka avulla naiset saivat uuden harrastuksen ja uusia ystäviä.

Teksti: Ismo Alhoniemi
Kuvat: Hannu Ahonen

 

 

 

 

 

Katselukerrat (5983)/Kommentit (0)

Tunnisteet:

14. joulukuuta 2016/Jutut

Jätä kommentti

Nimi:
Sähköposti:
Kommentti:
Lisää kommentti
 


TUL Uutisviesti