24. toukokuuta 2018
Veteraanien valtakunnallinen kulttuurikatselmus järjestetään ensi vuonna Tampereella

Veteraanien valtakunnallinen kulttuurikatselmus järjestetään ensi vuonna Tampereella

TUL, Eläkkeensaajien Keskusliitto, Eläkeläiset, Suomen Työväen Musiikkiliitto ja Työväen Näyttämöiden liitto järjestävät yhteistyössä joka toinen vuosi veteraanien valtakunnallisen kulttuurikatselmuksen. TUL:n Tampereen piiri vuoro on järjestää neljäs tapahtuma ensi vuonna 11.-12.11. Tampereella.

Tapahtuma on avoin kaikille järjestelyissä mukana olevien järjestöjen 50 vuotta täyttäneille yksinesiintyjille ja ryhmille.

Veteraanien kulttuurikatselmus järjestettiin ensimmäisenä kerran vuonna 2011 Porissa, jonka jälkeen kulttuurivankurit saapuivat Poriin vuonna 2013 ja Ouluun 2015.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että kulttuurin harrastaminen on iäkkäiden ihmisten terveyden vaalimisen kannalta yhtä tehokasta kuin ohjattu liikunta. Kulttuuria voi harjoittaa joko yksin tai yhdessä toisten kanssa, mutta yhdessä harrastaminen tuottaa parhaimman hyödyn.                                                                        

Kulttuurikatselmuksen lajeina ovat tanssi, musiikki, lausunta ja ohjelmaryhmät. Tanssi jakaantuu ryhmätanssiin, kansantanssiin, senioritanssiin, vanhoihin salonkitansseihin ja kantri-/rivitanssiin.

Musiikissa ovat mukana yksinlaulajat, lauluryhmät ja -yhtyeet, kuorot ja karaokelaulu sekä soitinsolistit ja -yhtyeet sekä orkesterit. Lausunnassa esiinnytään sekä yksin että ryhmässä ja ohjelmaryhmiin kuuluvat sketsit, pienoisnäytelmät sekä erilaiset ohjelmakokonaisuudet.

Osallistumisen kynnys on matala

Katselmukseen osallistumisen kynnys on pyritty pitämään mahdollisimman matalana niin kustannusten, lajivalikoiman kuin tilojenkin suhteen. Näin se palvelee myös niitä ikäihmisiä, joilla ei muutoin ole mahdollisuuksia osallistua vastaavanlaisiin tapahtumiin.

Tapahtuma on avoin kaikille järjestelyissä mukana olevien järjestöjen 50 vuotta täyttäneille yksinesiintyjille ja ryhmille.

Tampereella tapahtumapaikkoina ovat keskustassa sijaitsevat Pyynikin palloiluhalli ja Tampereen Puistotornin kiinteistö Tampereen Työväen Teatterin naapurissa Hämeenpuistossa. Pyynikin palloiluhallilla järjestetään lauantaina 11.11. avajaiset sekä tanssi- ja ohjelmakokonaisuudet ja sunnuntaina 12.11. tapahtuman loppunäytös, jossa on mahdollisuus nähdä katselmuksen parhaita paloja.

Katselmuksen musiikki- ja lausuntalajit järjestetään Puistotornin tiloissa ja karaokea lauletaan ravintola Teatterikulmassa. Lauantain iltatilaisuus on perinteikkäässä Puistotornin Konsussa. Lounasta tarjoillaan Pyynikin palloiluhallin viereisessä Tampereen Tredun Santalahdentien toimipisteessä.

Kaikki tapahtumapaikat on saatu mahdollisimman lähelle toisiaan ja näin hotellimajoituskin on Hotelli Cumulus Hämeenpuistossa sekä Forenom Oy:n  huoneistohotelleissa Puutarhakadulla ja Hämeenkadulla.

Tapahtuman kutsu ja lopullinen tapahtumainfo julkaistaan maaliskuussa 2017 ja tiedusteluihin vastataan numerosta 045-7730 2122  tai  jukka.nieminen@tul.fi.

 

 

                                                          

 

Katselukerrat (6791)/Kommentit (0)

Tunnisteet:

12. joulukuuta 2016/Jutut

Jätä kommentti

Nimi:
Sähköposti:
Kommentti:
Lisää kommentti
 


TUL Uutisviesti