20. maaliskuuta 2018
Kaatuminen suisti Vihervän aerobicin valtaistuimelta

Kaatuminen suisti Vihervän aerobicin valtaistuimelta

Kotimainen kilpa-aerobic sai lauantaina Espoossa uuden Suomen mestarin, kun Valkeakosken Koskenpoikia edustava Erika Rautiainen kukisti lajia viime vuosina hallinneen seurakaverinsa Laura Vihervän.

Kaikki oli finaalissa pedattu Laura Vihervää varten. Vihervä, 24, oli perjantain alkukilpailussa selvä ykkönen, mutta finaalissa tullut kaatuminen rokotti pisteitä karmealla tavalla.

– Sen (kaatumisen) jälkeen ei voinut enää tehdä muuta kuin taistella. Harmittaahan tämä: neljän kullan jälkeen hopea ei tunnu miltään. Tästä kuitenkin selvitään, syksyllä nähdään uudistunut Laura, alkuvuodesta TUL:n viime vuoden urheilijaksi valittu Vihervä lupasi.

Vihervä sai finaalissa pisteitä 19,300, kun Erika Rautiaiselle niitä kertyi 19,750. Alkukilpailussa Vihervän pistemäärä oli 20,350, Rautiaisen 19,700.

– Suorituksen jälkeen harmitti, etten pystynyt parhaimpaani. Sitten kuulin, että Lauralle oli sattunut harmillinen epäonnistuminen, eli mestaruus tuli tavallaan ikävällä tavalla minun kannaltani, Rautiainen kertasi.

Vihervä soi mestaruuden ilomielin seurakaverilleen.

– Ansaittu voitto, olen totta kai iloinen Erikan puolesta. On myös hienoa, että on pitkästä aikaa tilanne, että saa kotimaan kisoissa vastusta. Se antaa itsellekin motivaatiota kun tietää, ettei isoihin virheisin ole varaa, hän tunnusti.

Finaalissa viimeisenä esiintynyt, 22-vuotias Rautiainen oli takahuoneessa tietämätön tapahtumista.

– En nähnyt muiden ohjelmia, vaan lämmittelin itse niiden aikana. Yritin myös olla kuulematta muiden pisteitä, sillä halusin keskittyä vain omaan suoritukseeni. En uskonut tähän mestaruuteen, vaan ylitin itseni.

Syksyllä pidettävien Portugalin EM-kisojen pisterajan ylittänyt ja todennäköisesti kisoihin yhdessä Vihervän kanssa suuntaava Rautiainen ei ollut uskoa silmiään kun pisteet kerrottiin.

– Varmistin muiden tyttöjen pisteet valmentajaltani moneen kertaan, kun odotin tuloksia. Kun sitten näin pisteeni, en tajunnut enää mistään mitään, Rautiainen iloitsi.

VaKP:n kilpa-aerobiccaajia valmentaa Tiina Koljander. Hänen suojattiensa värisuoran täydensi Suvi Åhlgren sijoittumalla pronssille pistein 18,900.

VaKP:n ryhmä Euroopan kisoihin

Ryhmissä esiintyi  ainoana Valkeakosken Koskenpoikien viisikko, Mila Koljander-Jasmin Koskinen-Tanja Martikainen-Laura Vihervä-Suvi Åhlgren, jolle jaettiin kultamitalit pisteistä 18,750.

Valkeakoskelaisryhmä on valittu aiemmin edustamaan Suomea kesäkuussa (12.–28.6.) Bakussa Azerbaidžanissa pidettäviin ensimmäisiin Euroopan kisoihin. VaKP:n joukkue saavutti lajipaikan kilpailuihin vuoden 2013 EM-kisoista, joista kymmenen parasta ryhmää sai paikan. Tuolloin VaKP:n ryhmä sijoittui kahdeksanneksi.

Laura Vihervän mukaan VaKP:n joukkue lähtee kamppailemaan finaalipaikasta, mikä vaatii sijoittumista kuuden parhaan joukkoon.

– Seuraavan kuukauden ajan treeneissä pääpaino on ryhmäohjelmassa, hän viitoitti.

VaKP:n voimistelujaoston kevätkausi huipentuu liikuntanäytöksen tulevana helatorstaina 14.5. klo 15 alkaen Valkeakosken liikuntahallissa. Näytöksen teemana on Disneyworld, mukana nähdään myös kilpa-aerobiccaajia.

Teksti ja kuvat: Juhamatti Nieminen

 

Katselukerrat (10449)/Kommentit (0)

10. toukokuuta 2015/Jutut

Jätä kommentti

Nimi:
Sähköposti:
Kommentti:
Lisää kommentti
 


TUL Uutisviesti