21. toukokuuta 2018
Pohjoisissa erimielisyyttä aluemallin kannattavuudesta

Pohjoisissa erimielisyyttä aluemallin kannattavuudesta

TUL:n hallitus esittää valtuustolle siirtymistä neljään alueeseen

TUL:n Oulun piiri linjasi viime viikon vuosikokouksessaan kannattavansa TUL:n alueellisen toimintamallin uudistusta. Lapin piirikokous puolestaan asettui viime lauantaina kokouksessaan oman alueen kannalle.

Uusi aluemalli on tulossa 23. toukokuuta Helsingissä kokoontuvan TUL:n valtuuston käsittelyyn.

Viime sunnuntaina kokoontunut TUL:n hallitus päätyi yksimielisesti esittämään valtuustolle, että liitto siirtyy toiminnallisesti neljään alueeseen. Kyseisessä aluemallissa Häme, Kymenlaakso, Suur-Helsinki ja Uusimaa muodostaisivat Eteläisen alueen, Pohjanmaa, Satakunta, Tampere ja Varsinais-Suomi Läntisen alueen. TUL-Järvi-Suomi eli Itäinen alue rakentuisi Karjalasta, Keski-Suomesta, Saimaasta ja Savosta, Pohjoinen alue koostuisi Kainuusta, Lapista ja Oulusta.

Hallituksen tekemän esityksen mukaan TUL ry organisoi oman toimihenkilöorganisaation toiminnallisten alueiden sekä valtuuston vahvistaman strategian mukaisesti. Liiton toimintaorganisaatioita johtaa liiton hallitus ja sen operatiivisesta toiminnasta vastaa liiton toiminnanjohtaja (nyk. pääsihteeri) apunaan liiton muu operatiivinen johto. Liiton toimihenkilöiden työnkuvista ja työnimikkeistä päättää liiton hallitus. 

Voimavaroja seurapalveluun ja harrasteliikuntaan

Muutosprosessissa piirejä ei olla lakkauttamassa, vaan piirit jatkavat toimintaansa. Sen sijaan nykyisistä toiminnanjohtajista tulee nimikkeiltään aluevastaavia, joko seurapalvelun tai harrasteliikunnan toimialalle.

TUL:n Oulun piiri linjasi vuosikokouksessaan kannattavansa uudistusta.

– Uuden toimintamallin avulla pyritään muun muassa suuntaamaan voimavaroja TUL:n kahteen painopistealueeseen, harrasteliikunnan kehittämiseen ja seurapalveluihin, todetaan piirin tiedotteessa.

Toisin kuin Oulun piiri, Lapin TUL-väki lähetti vakavat terveiset TUL:n hallitukselle ja valtuustolle aluemallin valmistelusta. Piirikokouksen yksimielinen kanta oli, että Lapin piirijärjestöstä tulee muodostaa oma alueensa, jonka seuraväkeä ja toimintaa ohjaa oma, päätoiminen toiminnanjohtaja. Piirikokousväki korosti useissa puheenvuoroissa piirin erityisluonnetta maantieteellisesti laajana alueena, jolla on aktiivisesti toimivia seuroja ylimmässä Lapissa saakka.

Yhtymisen kaavailtuun pohjoiseen alueeseen katsottiin merkitsevän piirille resurssien vähenemistä ja uhkaavan mahdollisuuksia kehittää Työväen Urheiluliiton toimintaa piirin alueella.

Piireillä päätösvalta

Nykyiset TUL:n piirijärjestöt ovat itsenäisiä rekisteröityjä yhdistyksiä ja ne jatkavat toimintaansa itsenäisinä yhdistyksinä omien päätöstensä mukaisesti. Piirit päättävät itse sekä yhteistoiminnassa alueen muiden piirein kanssa, miten toteuttavat alueellista toimintaa ja millaisia luottamus- ja vapaaehtoistoimielimiä ne perustavat alueelleen.

 

 

 

Katselukerrat (18077)/Kommentit (0)

Tunnisteet: TULStrtegia

28. huhtikuuta 2015/Jutut

Jätä kommentti

Nimi:
Sähköposti:
Kommentti:
Lisää kommentti
 


TUL Uutisviesti