24. toukokuuta 2018
TUL heittää urheiluväelle Pride-haasteen

TUL heittää urheiluväelle Pride-haasteen

Suomen Työväen Urheiluliitto haastaa muut urheilujärjestöt, lajiliitot ja seurat mukaan Helsinki Pride 2015 -kulkueeseen. 

Tule meidän kanssa marssimaan yhdenvertaisuuden ja moninaisuuden puolesta 28.6. Helsinki Pridelle. Kulkue lähtee Helsingin Senaatintorilta klo 13, mutta järjestäytyy jo klo 12.

– Ota järjestösi lippu mukaan ja tule kanssamme osoittamaan, että liikunta ja urheiluliike on kaikille avoin ja meillä syrjintään ja ulossulkemiselle on nollatoleranssi, TUL:n tasa-arvovaliokunnan puheenjohtaja Minna Minkkinen kannustaa.

Aatteelliseksi tunnustautuvana järjestönä TUL-kasvatuksen avainsanoja ovat tasa-arvo ja yhdenvertaisuus.

– TUL:n kasvatustavoitteisiin lukeutuvat tasa-arvon edistäminen, muiden ihmisten kunnioittaminen, kansanvaltainen yhteiskunnallinen uudistustyö, kriittisyys ja kestävä kehitys, Minkkinen korostaa.

TUL on yksi Helsinki Pride – viikon tapahtumantuottajista. Tulevana kesänä TUL on mukana vetämässä puistojumppaa Töölönlahden puistossa kolmena eri päivänä (22.6, 23.6. ja 25.6.), järjestämällä Liikkukaa ry:n kanssa Respect Pride – jalkapalloturnauksen Töölön pallokentällä (26.6.) sekä luotsaamalla Kirjasto 10:ssä järjestettävän keskustelutilaisuuden liikunnan saavutettavuudesta (24.6.). Keskustelutilaisuudessa alustajana toimii tutkija Marja Kokkonen Jyväskylän yliopistosta, lisäksi mukana ovat Helsingin liikuntalautakunnan puheenjohtaja Riku Ahola ja valtion liikuntaneuvoston pääsihteeri Minna Paajanen.

Helsinki Pride on vuosi vuodelta suositumpi: vuonna 2014 tapahtumaviikko keräsi yli 35 000 kävijää, joista noin 20 000 osallistui myös Pride-kulkueeseen ja puistojuhlaan. Tänä vuonna paikalle odotetaan entistä enemmän väkeä.

 

TUL:n tapahtumat Helsinki Pride –viikolla

Ma 22.6. klo 16.30-17.30 Puistojumppa Töölönlahden puistossa, sisältää neljä varttijumppaa

Ti 23.6. klo 16.30-17.30 Puistojumppa Töölönlahden puistossa, sisältää neljä varttijumppaa

Ke 24.6. Keskustelutilaisuus Kirjasto 10:ssä osoitteessa Elielinaukio 2G aiheesta ”Liikunnan yhdenvertainen saavutettavuus”, kellonaika tarkentuu myöhemmin. Tutkija Marja Kokkonen Jyväskylän yliopistosta alustaa selvityksestään seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemasta liikunnan kentällä sekä koululiikunnasta. Keskustelemassa Helsingin liikuntalautakunnan puheenjohtaja Riku Ahola ja valtion liikuntaneuvoston pääsihteeri Minna Paajanen. Juontajana Minna Minkkinen.

To 25.6. klo 16.30-17.30 Puistojumppa Töölönlahden puistossa, sisältää neljä varttijumppaa

Pe 26.6. klo 17 alkaen Respect Pride –jalkapalloturnaus Töölön pallokentällä

La 27.6. klo 12 alkaen Helsinki Pride –kulkue

 

 

 

Katselukerrat (19039)/Kommentit (0)

7. huhtikuuta 2015/Jutut

Jätä kommentti

Nimi:
Sähköposti:
Kommentti:
Lisää kommentti
 


TUL Uutisviesti