19. kesäkuuta 2018
Voittotanssilla takaisin liigakentille

Voittotanssilla takaisin liigakentille

Mesto Tampereen emäseura Messukylän Toverit sai 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi mitä makeimman lahjan, kun edustusjoukkue raivasi tiensä naisten lentopallon ykkössarjan mestariksi ja lunasti sitä kautta oikeuden hakea liigapaikkaa ensi kaudelle.

Viimeksi Mesto esiintyi liigassa Messukylän Tovereiden nimellä kausina 2001–2004.

Tamperelaisten edellisellä liigavisiitillä 2000-luvun alussa oli mukana nykypelaajista kaksi, Johannat Lepola ja Siuro. Heistä Siuro, 32, oli kentällä hakkurin ominaisuudessa näkyvässä roolissa yhtenä Meston nousun arkkitehtinä, kun Lepola, 34, oli sivussa lähes koko kauden sitkeän jalkavaivan takia.

– Todella upeaa, tavallaan ympyrä sulkeutui. Kun viimeksi nousimme liigaan, olin joukkueen nuorin, nyt joukkueen vanhimmasta päästä yhdessä ”Lepin” kanssa. Sen ansiosta tätä (nousua) osaa myös arvostaa eri tavalla, hykerteli urallaan 119 liigaottelua Meston ohella LP Kangasalan riveissä pelannut Johanna Siuro.

Siuro liittyi joukkueen pelaavaan kokoonpanoon opiskelu- ja työkiireiden takia vasta alkuvuodesta toisen liigakokemusta omaavan hakkurin, Anni Mäkisen kanssa ylemmän loppusarjan pelien alla. Samoihin aikoihin myös joukkueen penkki vahvistui, kun pitkän uran tehnyt taktiikkavelho, seitsemän SM-mitalia valmentajana voittanut Jukka Koskinen tuli Jani Huurneen avuksi valmennustiimiin.

– Meillä oli tahtoa, mutta myös kaikki muut elementit kohdallaan. Olimme fyysisesti kova joukkue ja etenkin hyökkäysvoimamme oli ratkaisupeleissä kovaa luokkaa, Siuro kiitteli.

Siuro antoi tunnustusta finaalivastustaja Helsinki Volleylle, joka jatkaa liigakarsintoihin Pieksämäki Volleytä vastaan. Helsinki taipui Mestolle vieraissa 3-1 ja kotona 3-0.

– Finaaleissa pelasi kaksi ykkössarjan parasta joukkuetta. Jännäksi pelit menivät.

Liigassa vaatimukset kasvavat, mutta Siuro uskoo tamperelaisten saavan jalkeille kilpailukykyisen joukkueen.

– Tampere on niin vetovoimainen paikkakunta, etten näe pelaajien saannille olevan suuria vaikeuksia. Kun runkoa hieman täydennetään, voidaan liigaan lähteä luottavaisin mielin. Toki sitoutumista tarvitaan liigatasolla enemmän ja myös talousasiat on oltava kunnossa, Siuro myönsi. 

CSIT:n kisat jäävät väliin

Valtaosa nousijajoukkueen pelaajista kantoi kesällä 2013 TUL:n värejä hyvällä menestyksellä Kansainvälisen Työväen Urheiluliiton CSIT:n Maailmankisoissa Bulgarian Varnassa sijoittuen toiseksi. Tulevan kesän Italian Lignanon Maailmankisat jäävät Meston naisilta väliin. Naisten sijaan TUL lähettää Italiaan miesten joukkueen. Se rakentuu tamperelaisen Rantaperkiön Iskun kakkossarjan pelaajista höystettynä parilla Iskun farmiseuran Lempäälän Kisan ykkössarjan "vahvistuksella".

– Olisimme halunneet lähteä, mutta osalla pelaajistamme on edessä keväällä opiskelijoiden MM-kisat. Niiden jälkeen olisi ollut hankalaa saada pelaajia kokoon enää Italian reissulle, joukkueenjohtaja Asko Haapanen perusteli.

Edustusjoukkueen nousun liigaan Haapanen toivoo heijastuvan MesTon junioripuolelle.

– Toivottavasti nousu tuo tyttölentopalloon buumin ja saataisiin joka ikäryhmään joukkue.

Kuluvalla kaudella seurasta on ollut sarjatoiminnassa mukana kaksi joukkuetta, C- ja D-tytöt.

Teksti ja kuvat: Juhamatti Nieminen

Katselukerrat (10588)/Kommentit (0)

16. maaliskuuta 2015/Jutut

Jätä kommentti

Nimi:
Sähköposti:
Kommentti:
Lisää kommentti
 


TUL Uutisviesti