19. kesäkuuta 2018
Kiri-60:ssä ei haikailla "hullujen" vuosien perään

Kiri-60:ssä ei haikailla "hullujen" vuosien perään

Helsingin Kiri-60:n Suomen mestaruudesta (1976) naisten lentopallossa tulee ensi vuonna kuluneeksi 40 vuotta. Vielä mestaruusvuoden jälkeen Kiri-60:n värit olivat edustettuina SM-sarjassa aina vuoteen 1982 saakka, viime vuosikymmenet seura on tyytynyt pitämään matalaa profiilia.

– Olemme puhtaasti harrastusseura. Ajat ovat muuttuneet, eikä korkeilla sarjatasoilla enää pärjää harrastepohjalta, seuran puheenjohtaja Mauri Laine paaluttaa.

Huolimatta maltillisesta linjasta, on Helsingin Pitäjänmäessä majaansa pitävän Helsingin Kiri-60:n naisjoukkue esiintynyt kuluvalla kaudella lentopallon kakkossarjassa edukseen. Se vei ylemmän loppusarjan lohkon nimiinsä ja pääsee lähtemään pudotuspeleihin hyvistä lähtökohdista.

– Joukkueelle ei ole asetettu mitään tavoitteita. Mikään pakko ei ole nousta, eikä putoaminenkaan olisi ollut katastrofi, koripallo- ja yleisurheiluseuraksi alkujaan perustetun, mutta nykyisin lentopalloon keskittyvän Kiri-60:n puheenjohtaja Mauri Laine muotoilee.

Laine näkee kakkossarjan seuralle riittävänä sarjatasona.

– Mikäli mennään ylemmäs, toiminta muuttuu ammattimaisemmaksi. Liigassa vaaditaan jo ulkomaalaisia pelaajia ja taustaryhmäänkin pitäisi panostaa, huippuseuran pyörittäminen olisi melkoista hullunmyllyä. Siihen meillä ei ole rahkeita, tunnustaa Laine.

Edustusjoukkueen ohella Kiri-60:lla on ns. Tädit-joukkue, mikä osallistuu kauden mittaan senioreiden turnauksiin 50-, 55- ja 60-vuotiaiden sarjoissa. Ryhmässä pelaa muutamia entisiä mestaruussarjan pelaajia, muun muassa Päivi Hamari (o.s. Hill) ja Maija Laine (o.s. Palomäki). 

– Kaikkiaan joukkueessa on reilut 20 eri-ikäistä naista. Heille kyse on kuntoilusta.

Kiri-60:llä oli vielä 1990-luvun lopulla kaksi joukkuetta miehissä. Niistä toinen hajosi, toinen ukkoutui.

Kesäharjoittelu vetonaulana

Junioritoimintaakaan ei Kiri-60:ssa ole ollut useisiin vuosiin osaltaan salipulasta johtuen, mikä asettaa myös haasteita edustusjoukkueen kokoamiselle aina keväisin.

– Pelaajisto muuttuu joka vuosi. Aktiivista pelaajahankintaa emme suorita, vaan pelaajat tulevat puskaradion kautta. Meillä on hyvä maine, toiminta on vakaata ja tarjoamme pelaajille myös kesäharjoittelumahdollisuuden, Laine näkee.

Kuluvaksi kaudeksi tiensä joukkueeseen löysi torniolaissyntyinen Hannatuulia Hämäläinen. Hänelle kausi on tuonut uuden joukkueen ohella uuden pelipaikan, sillä yleispelaajan tontti on vaihtunut passariksi.

– Passarin rooli on sopinut minulle hyvin. Paikat alkavat jo reistailla sen verran, että on kiva, ettei tarvitse niin hyppiä, Hämäläinen virnistää. 

Sisko tuttu liigasta

29-vuotiaan Hannatuulian pikkusisko, 26-vuotias Hillaelina tunnetaan lentopallokentiltä paitsi kestomenestyjä LP Viestin riveissä viisi Suomen mestaruutta voittaneena liberona, myös maajoukkueesta.  Isosiskolle ovat riittäneet pienemmät lajiympyrät.

– Ei minulla ole ollut intoa ja paloa lentopallon pelaamiseen yhtä paljon. Olen keskittynyt opiskeluun ja työhön, liikunnanopettajana Helsingissä työskentelevä nainen toteaa.

Kiri-60:n loppukauden peleihin Hannatuulialla on sapluuna valmiina.

– Iloisella mielellä. Ei oteta turhia paineita, vaan pyritään pitämään hauskaa.

TUL:n värit säilyvät naisten liigassa

Hannatuulia pelasi toissakaudella ykkössarjaa Helsinki Volleyn riveissä. Nyt Helsinki Volley on lähellä nousta mestaruussarjaan. Kantona kaskessa on "enää" TUL:n värejä puolustava Tampereen MesTo, joka asettuu helsinkiläisiä vastaan ykkössarjan finaalisarjassa. Voittaja saa oikeuden anoa paikkaa liigaan. Hävinnyt joukkue karsii liigapaikasta jumboksi jääneen Pieksämäki Volleyn (TUL) kanssa.

– Hienoa, jos Helsinkiin saataisiin naisten liigajoukkue, Hannatuulia näkee.

 Teksti ja kuva: Juhamatti Nieminen

 

Katselukerrat (11545)/Kommentit (0)

Tunnisteet: lentopallo

9. maaliskuuta 2015/Jutut

Jätä kommentti

Nimi:
Sähköposti:
Kommentti:
Lisää kommentti
 


TUL Uutisviesti