19. kesäkuuta 2018
Keimolan Kaiku kasvattaa lentopallohuippuja

Keimolan Kaiku kasvattaa lentopallohuippuja

Vantaalainen Keimolan Kaiku tunnettiin hiihto- ja suunnistusseurana. Nykyisin seuran menestyksekkäimmät urheilijat löytyvät lentopallon nuorten maajoukkueista.

Lisäksi Keimolan Kaiku kasvattaa lentopallohuippuja. Viime kaudella seuran A-pojat voittivat SM-kultaa ja B-pojat hopeaa. Kaiun pojat lähtivät kuluvaan SM-kauteen taas kahdella joukkueella.

Joulun alusviikolla Vantaan Tikkurilassa pelatussa A-nuoten SM-sarjan A-poolin turnauksen katsomossa pelejä seurasi myös valmentaja Teuvo Nikkinen. Hän on reilut kymmenen vuotta toiminut vantaalaisen Keimolan Kaiun valmentajana. Vaikka nuorten pelit eivät tällä kertaa kulkeneet voittoisasti, uskoo Nikkinen joukkueen keväällä pelaavan jälleen SM-mitaleista.

- Kaiku on yksi voimakkaimmin toimivista nuorten lentopalloseuroista. Pidän huonona asiana liigajoukkueiden olematonta junioritoimintaa ja kaipaan enemmän yhteistoimintaa liiga- ja junioriseurojen välille, Nikkinen sanoo.

Esimerkki Vantaalta: liigaseura Korson Veto ei ole kiinnostunut yhteistyöstä. Nikkisen mielestä liigaseuroilla olisi oltava velvoite osallistua junioritoimintaan.

Maajoukkuevalinnat kertovat laadusta

Keimolan Kaiussa on monia asioita tehty vuosien aikana oikein, sillä menestystä nuorten sarjoissa on tullut. Viime kaudella seuran A-pojat voittivat SM-kultaa ja B-pojat hopeaa. Tällä hetkellä muun muassa Akseli Lankinen, Henrik Porkka ja Kalle Kattelus kuuluvat nuorten maajoukkuerinkiin.

- Seuraamme on tullut lähitienoilta pelaajia. Realistina näen meidän lentopallotoimintamme pääpainon olevan toimia kasvattajaseurana. Kärkipelaajat viedään muihin seuroihin. Pitää asennoitua, että olemme kasvattajaseura. Meidän on turha alkaa rakentamaan hyvää miesjoukkuetta, Nikkinen sanoo.

Seuran toiminnassa on mukana kuutisenkymmentä nuorta lentopalloilijaa. Juniorilentopallotoiminnan laajentamisen esteinä pääkaupunkiseudulla ovat toisaalta tilakysymykset, toisaalta valmentajakysymykset.

- Meidän pitäisi hyvissä ajoin saada tietää salitilanne. Ei ole mitenkään mielekästä nuorille järjestää harjoituksia kello 21. Toisaalta meillä pitäisi olla lisää sitoutuneita valmentajia ja mielellään sellaisia, jotka osaisivat lentopallosta jotain.

CSIT:n Maailmankisat kiinnostaa

Ensi kesäkuussa Italian Lignanossa järjestettävä Kansainvälisen Työväen Urheiluliitto CSIT:n Maailmankisat kiinnostaa keimolalaisia. Keimolan Kaiussa on suunniteltu, että viime kauden A-poikien Suomen mestarijoukkue lähtisi Italiaan ensi kesänä.

- Monella pojalla siinä olisi hieno näytön paikka ja he saisivat myös kovia pelejä. Se olisi nuorille hyvä matka, Nikkinen sanoo.

Nikkisen mukaan kysymys on vain rahoituksesta. Hän arvelee, että ratkaisut osallistumisesta on tehtävä pikaisesti viimeistään tammikuussa.

Teksti ja kuvat: Hannu Saarinen

 

 

Katselukerrat (15032)/Kommentit (0)

22. joulukuuta 2014/Jutut

Jätä kommentti

Nimi:
Sähköposti:
Kommentti:
Lisää kommentti
 


TUL Uutisviesti