27. toukokuuta 2018
Itä-Vantaan Urheilijat on lähellä asukkaita

Itä-Vantaan Urheilijat on lähellä asukkaita

Aina ei kaupungissakaan tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan. Itä-Vantaan Urheilijat on 55-vuotiaana edelleen Länsimäen ja Rajakylän asukkaiden oma seura, jolla ei ole tarvetta hakea uutta toimintaympäristöä.

- Me olemme lähellä asukkaita eli viemme toimintaa ihmisten luokse, sanoo seuran puheenjohtaja Merja Järvenpää.

Kotisivuilla lukee näin: ”Itä-Vantaan Urheilijat on Itä-Vantaalla erityisesti Länsimäen ja Rajakylän alueilla toimiva ihmisten omaehtoiseen toimintaan perustuva monipuolinen urheiluseura”.  Alun perin Rajakylän Yrityksenä vuonna 1959 perustettu seura muutti vuonna 1990 nimensä Itä-Vantaan Urheilijoiksi siinä yhteydessä, kun Länsimäen Pallo yhdistettiin Yritykseen.

Länsimäki ja Rajakylä ovat olennaisen tärkeitä sanoja tänäänkin, sillä IVU:n toiminta on keskittynyt näille kahdelle alueelle ja päätoimintapaikat ovat Länsimäen koulu ja Rajakylän koulu.

- Teemme paljon yhteistyötä kummankin koulun, mutta myös esimerkiksi Vantaan kaupungin ja Länsimäki-Rajakylä –Seuran kanssa. Olemme saaneet kaupungilta viestiä, että toimintamme voitaisiin täysin keskittää Länsimäen koululle ja saada oma säilytystila seuran tavaroille, sanoo puheenjohtaja Merja Järvenpää.

Toiminnanjohtaja Lasse Rautarinta tietää puheenjohtajan lailla, että kyläseuran statuksella toimien on vapaaehtoisista seura-aktiiveista aina pulaa.

- Jos haluamme laajentaa toimintaamme, tarvitsemme ehdottomasti lisää tekijöitä. Toki nykyiselläänkin me olemme aktiivinen ja monipuolinen seura, Rautarinta sanoo.

Jalkapallosta tanssin maailmaan

IVU tarjoaa toimialueellaan urheilusta ja liikunnasta kiinnostuneille puitteet harrastaa monipuolista kunto-, nuoriso- ja kilpaurheilua. Järvenpään mukaan nuorten liikunta- ja urheilutoiminnan kehittäminen on keskeistä IVU:n toiminnassa.

- Jalkapallo on meidän vahvin lajimme. Lisäksi seurassa harrastetaan sulka- ja lentopalloa, salibandya sekä kuntoliikuntaa sen moninaisissa muodoissa. Meillä on jopa omat kuntojaostot naisille ja miehille, Järvenpää sanoo.

Tänä syksynä liikuntatarjotin kasvoi lasten tanssilla. Tunneilla on tutustuttu tanssin maailmaan leikin, roolien ja esiintymisen kautta. Baletin perusasioita ja tanssin alkeita harjoittelemalla kehitetään lasten kehonhallintaa, liikeilmaisua ja rytmitajua.

Jalkapallossa on toiminut kerho neljä vuotta. Tänä talvena mukana on 15 lasta ikähaitarissa 4-9 vuotta.

- Tämä kerho on aina ollut ympärivuotinen ja ensi kesäksi on tarkoitus perustaa joukkue, kerhossa ohjaajana toimiva Rautarinta sanoo.

Rautarinnan mukaan seura haluaa kaiken aikaa kehittää matalan kynnyksen liikuntaa ja näin edesauttaa mahdollisimman monen lapsen ja perheen liikunnan harrastamista. Tästä esimerkkinä on seuran liikuntakerho Länsimäen koululla. Kerho on tarkoitettu ensisijaisesti Länsimäen koulun oppilaille ja on osallistujille maksuton.

Joulukuun alussa aloittaa Rajakylän koulun liikuntakerho. Tämäkin kerho on maksuton.

- Matalan kynnyksen liikunnassa on selkeä tarve muun muassa ryhmälle, jossa tutustutaan useisiin lajeihin, sanoo Rautarinta.

Kestävä kehitys ei ole vain termi

Itä-Vantaan Urheilijoille tärkeitä sanoja ovat tasa-arvo, kestävä kehitys, monikulttuurisuus, kasvatus ja yhteisöllisyys. Järvenpää korostaa seuran toimivan lähellä asukkaita eli toimintaa viedään ihmisten luokse. Näin ollen auton käyttäminen ei ole välttämätöntä.

- Säännöllisen toiminnan ohella järjestämme jäsenillemme tapahtumia ja kyläseuran roolin mukaisesti toimialueemme asukkaille erilaisia liikuntatapahtumia, Järvenpää sanoo.

IVU:n toiminnassa on mukana hyvin paljon maahanmuuttajataustaisia ihmisiä. Toiminnanjohtaja Lasse Rautarinta painottaa liikkumisen olevan muutakin kuin urheilemista.

- Pyrimme omassa toiminnassamme järjestämään myös muita kuin kilpailullisia tapahtumia. Toiminnassamme haluamme opettaa lapsille muun muassa ryhmässä toimimista ja muiden huomioonottamista, Rautarinta sanoo.

Teksti: Ismo Alhoniemi
Kuvat: Hannu Ahonen

Katselukerrat (13298)/Kommentit (0)

Tunnisteet:

28. marraskuuta 2014/Jutut

Jätä kommentti

Nimi:
Sähköposti:
Kommentti:
Lisää kommentti
 


TUL Uutisviesti