25. toukokuuta 2018
Verkossa voit nyt kertoa ideoitasi liikunnan harrastamisen helpottamiseksi

Verkossa voit nyt kertoa ideoitasi liikunnan harrastamisen helpottamiseksi

TUL kerää liikunnan harrastajilta ideoita harrastamisen helpottamiseksi ja seuratoiminnan kehittämiseksi. Ideoiden kertominen on helppoa ja nykyaikaista eli kaikki tapahtuu verkossa, mutta toimi mahdollisimman nopeasti.

- TUL on sitoutunut toimimaan sen eteen, että Suomessa jokaisella olisi hyvät mahdollisuudet liikunnan harrastamiseen. Toimintaa suunnitellessamme haluamme mukaan ideointiin suuren joukon liikunnan harrastajia ja seurojen aktiiveja, sanoo pääsihteeri Janne Ollikainen.

- Mielipiteiden kertomiseksi meillä on avoinna verkkoaivoriihi, jossa voit esittää omat ehdotuksesi tai kommentoida muiden ajatuksia. Näitä ideoita hyödynnetään loppuvuoden ja kevään aikana kun TUL suunnittelee tulevien vuosien toimintaa, sanoo TUL:n pääsihteeri Janne Ollikainen.

Mielipiteitä ja ideoita toivotaan saatavaksi mahdollisimman pikaisesti. Vastauksia käsitellään ensimmäisen kerran jo Seurapäivillä marraskuun lopussa. Tästä linkistä pääset osallistumaan harrastajakonsultaatioon.

Ollikaisen mukaan TUL:n tavoitteena on tarjota koko Suomen kansalle parhaat mahdolliset edellytykset terveyttä ja iloa tuovaan liikunnan harrastamiseen, kullekin omien tavoitteidensa mukaisesti.

TUL on sitoutunut toimimaan sen eteen, että jokaisella olisi hyvät mahdollisuudet aktiiviseen liikunnan harrastamiseen. Tulevaisuuden toimintaa suunnitellessaan TUL haluaa mukaan ideointiin suuren joukon liikunnan harrastajia ja seurojen aktiiveja.

- Verkossa voit esittää omat ideasi ja ottaa kantaa muiden ehdotuksiin. Voit vastata yksin tai isommalla porukalla. Haluamme tietää, mitä mieltä meidän tehtävästämme ja roolista ollaan. Strategiatyön pohjaksi ja painopisteiden valitsemiseksi haluamme näkemyksiä liikunnan tilasta ja tulevaisuudesta, Ollikainen sanoo.

Liikuntaa kaikille on johtoajatus

TUL:n liittokokous hyväksyi vuonna 2013 liikuntapoliittisen ohjelman. Se nojautuu liikuntaa kaikille -ajatteluun, jolloin TUL:n käsitykset liikuntakulttuurin edistämisestä ovat laajempia kuin pelkästään urheilujärjestöjen ajama liikunnan järjestöpolitiikka. Pääsihteeri Janne Ollikaisen mukaan TUL haluaa pitää huolta koko väestöstä eikä ainoastaan liikuntajärjestöihin kuuluvista henkilöistä.

Ollikainen pitää verkossa tapahtuvaa osallistumista mielenkiintoisena ja hyvänä tapana. Verkkoaivoriihessä voi esittää ajatuksia avoimesti ja nimettömänä sekä arvioida muiden osallistujien ehdotuksia.

- Pidän tällaisesta verkkoaivoriihestä enemmän kuin vanhanmallisesta kysymysmenetelmästä, koska tässä ei ole valmiita kysymysalustoja. Verkkoaivoriihen avulla saamme laajemmin esille mielipiteitä, kun osallistujien näkemyksiä ei kahlita, Ollikainen sanoo. 

- Tämä on täydellisesti avoin prosessi. Me haluamme näkemyksiä ja jokainen ajatus sekä idea on tervetullut.

Harrastajakonsultaatiossa pyydetään seurojen jäseniltä, sidosryhmiltä ja yleisöltä näkemyksiä liikunnan harrastamisesta sekä harrastajien tarpeista ja ideoista liikunnan kehittämiseksi. 

Verkkoaivoriihessä voit esittää ajatuksesi avoimesti omin sanoin ja arvioida muiden osallistujien ehdotuksia. Osallistuminen on nimetöntä. Voit lopuksi myös halutessasi tilata itsellesi raportin tästä keskustelusta tai osallistua leffalippupakettien arvontaan. Varaa 10-15 minuuttia aikaa ja tule mukaan.

Lisätietoja osoitteesta www.tul.fi.

Teksti ja kuva: Ismo Alhoniemi

 

 

Katselukerrat (33057)/Kommentit (0)

24. lokakuuta 2014/Jutut

Jätä kommentti

Nimi:
Sähköposti:
Kommentti:
Lisää kommentti
 


TUL Uutisviesti