21. kesäkuuta 2018
Tanssi on kuulkaas urheilua

Tanssi on kuulkaas urheilua

Mari Jämsen, Kimmo Kamppila ja kaikki muutkin kymmenet järjestelyihin osallistuneet olivat yhtä mieltä: TUL Joy Games -tapahtuman disco- ja showtanssikilpailu sujui odotetun loistokkaasti. Samaa mieltä olivat taatusti kaikki tuhat kilpailijaa.

- Kilpailun sijoittaminen Turussa tapahtumien ykköspaikkaan Logomoon oli rohkea veto, kirjoittaa TUL:n Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja käsiohjelmassa.

Peräti 91 esitystä ja tuhat esittäjää. Ympäristönä Logomo, jonka kaltaista kilpailupaikkaa TUL Joy Gamesin historiassa ei aiemmin ole ollut. Logomon isoin sali, tuo television musiikkiohjelmasta tuttu, vetää katsojia lähes 800:sta 3 500:een konserteissa ja auditoriona enimmillään 2 300 ihmistä.

Puitteet siis olivat hyvät ja kun kaikki kilpailuihin liittyvä toimi täydellisesti, oli tapahtumasta vastuussa olevan Mari Jämsenin helppo hymyillä.

- Ei mitään valittamista. Tanssijoiden ja joukkueiden määrä on kasvanut ja Logomo tarjosi varmaan Suomen ainutlaatuisimmat olosuhteet tällaiselle kilpailulle.

Jämsenin mukaan tanssijoiden taso on noussut valtavasti viimeisten vuosien aikana. Seuroissa ja tanssikouluissa on tehty paljon työtä ja jälki oli lauantaina nähtävissä.

- Syitä tason nousuun ja harrastajien määrän kasvamiseen on useita. Yksi tekijä on televisio ja toinen tietysti se, että tanssi kiinnostaa, Jämsen sanoo.

Tanssista tullut oma lajinsa

Vuosien saatossa joukkuevoimistelu ja tanssi ovat kasvaneet erilleen. TUL Joy Games –tapahtumissa kilpaillaan syksyllä avoimista TUL:n mestaruuksista disco- ja shotanssissa ja talvella ryhmätanssissa. Jämsenin mielestä on väärin puhua tanssista joukkuevoimistelijoiden harjoitusmuotona.

- Meillä on entistä enemmän valmentajia ja joukkueita, jotka ovat erikoistuneet tanssiin ja lisäksi on tanssin erikoisseuroja. Monissa seuroissa joukkuevoimistelu ja tanssi ovat kaksi lajia, Jämsen sanoo.

TUL:n disco- ja showtanssikilpailujen lajeina ovat ryhmäshow, soolo disco dance, soolo disco freestyle, soolo hiphop, duo hiphop, ryhmät Hiphop ja duoshow. Nuorimmat tanssijat olivat alle kahdeksanvuotiaita.

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

 

 

 


Katselukerrat (9894)/Kommentit (0)

18. lokakuuta 2014/Jutut

Jätä kommentti

Nimi:
Sähköposti:
Kommentti:
Lisää kommentti
 


TUL Uutisviesti