25. toukokuuta 2018
Oulaisten Taru voitti jälleen Askelkisan

Oulaisten Taru voitti jälleen Askelkisan

Syyskuun ajan käydyn Askelkisan voitto meni jälleen Oulaisten Tarulle. Lieneekö syynä uudet kävelijät, mutta Tarun yhteinen askelmäärä 4 203 046 oli selvästi toiseksi sijoittuneen Lohikosken Kisa-Veikkojen Leidien 3 446 146 askelta parempi. Kolmanneksi sijoittui 3 224 213 askeleella RyKimix.

- Olen todella ylpeä jäsenistämme. Mikä parasta, niin saimme tänä vuonna mukaan neljä miestä, sanoo Oulaisten Tarun puheenjohtaja Anneli Rajaniemi.

39 viisihenkistä joukkuetta lähti 1.9. kävelemään syyskuun ajaksi mahdollisimman paljon askeleita omalle joukkueelleen. TUL:n kuntoliikuntapäällikkö Kalevi Viskarin mukaan tämänkin vuoden Askelkisa oli naisvoittoinen, sillä osallistujista yli 70 prosenttia oli naisia. Viime vuonna voittajajoukkueessa oli vain naisia, tämän vuoden Oulaisten Tarun ykkösjoukkueessa oli mukana yksi mies. Sen sijaan toiseksi tulleen Lohikosken Kisa-Veikkojen Leidit oli nimensä mukaisesti naisten joukkue.

Oulaisten Tarun puheenjohtaja Anneli Rajaniemi on todella ylpeä liikuntaa harrastavista jäsenistä. Tämän vuoden voittajajoukkue käveli yhteensä 4 203 046 askelta, kun viime vuonna voittaja käveli 3 542 900 askelta.

- Ensimmäisenä vuonna olimme toisia, viime vuonna ykkösiä ja jälleen tuli voitto. Ei enempää voi vaatia.
Ja mikä parasta, miehiäkin saimme nyt mukaan neljä. Ensi vuoden tavoite on saada miehistä oma joukkue, Rajaniemi sanoo.

Kahtena aiempana vuonna Tarun ykkösjoukkueeseen kuulunut Rajaniemi oli tänä vuonna varakävelijänä. Poskiontelotulehdus esti Rajaniemen tulemisen mukaan kesken kaiken.

Näkymätön numerolappu rinnassa

Rajaniemen mukaan kukaan 39 joukkueen kävelijästä ei päässyt helpolla.

- Uusille kävelijöille tämän kisan rasittavuus tuli todella yllätyksenä siinä mielessä, että kuinka paljon siihen aikaa pitää uhrata. Jalkojen pitää olla hyvässä kunnossa, jotta voi liikkua niin paljon kuin on tarvetta, Rajaniemi sanoo.

Ensimmäistä kertaa Askelkisaan osallistunut Oulaisten Tarun ykkösjoukkueen Juhani Pajala käveli syyskuun aikana 1 126 760 askelta. Tavoitteena oli päivittäin 40 000 askelta ja samalla lyödä viime vuoden ykkösen, seurakaveri Marja-Liisa Kemppaisen askelmäärä 1 081 494.

- Olen aktiivinen kävelijä, mutta tämä kilpailu synnytti todellisen kilpailuvietin. Minulla oli kaiken aikaa rinnassani näkymätön kilpailunumero.

- Päivittäinen askelmäärä vaihteli 30 000:n ja 50 000:n välissä. Tavoitteeseen pääseminen vaati kolme kertaa päivässä liikkeelle lähtemistä, Pajala sanoo.

Pajala käveli ilman sauvoja, koska kädet eivät anna myöden tarvittavalle heiluntaliikkeelle. Vaikka neljä viikkoa on pitkä aika, ei Pajala voinut jättää päivääkään väliin tavoitteensa saavuttamiseksi.

Teksti: Ismo Alhoniemi
Kuva: Aarno Rajaniemi

Tästä voit lukea kaikkien joukkueiden askelmäärät ja sijoitukset.

 

Katselukerrat (11150)/Kommentit (0)

12. lokakuuta 2014/Jutut

Jätä kommentti

Nimi:
Sähköposti:
Kommentti:
Lisää kommentti
 


TUL Uutisviesti